​Έχεις smartphone; Αναζητάς συνεχώς τρόπους να διευκολύνεις τη καθημερινότητά σου; Αν ναι, τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω applications που ΠΡΕΠΕΙ να «κατεβάσεις» στο κινητό ή (και) στο τάμπλετ σου. Ο λόγο��; Ότι σου «λύνουν τα χέρια». Δες παρακάτω:

#1.Facebook (iPhone)
Είτε αγαπάς είτε μισείς το συγκεκριμένο social network, η εφαρμογή του έφερε την καθολική κυριαρχία του στις τσέπες μας, οπουδήποτε και αν είμαστε. Αν είσαι facebook addict ή αν η δουλειά σου απαιτεί συνεχή ενασχόληση με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να το «κατεβάσεις»!

#2.Epicurious (iPhone, iPad)
Αν γράψεις στο App Store "recipe" θα εμφανιστούν περισσότερα από 1000 αποτελέσματα, όμως χρειάζεσαι μόνο μια από αυτές τις εφαρμογές. Ο λόγος για την εφαρμογή Epicurious, η οποία είναι και δωρεάν! Μπορείς να βρεις συνταγές ανάλογα με την εποχή, το πιάτο, τη δίαιτα που μπορεί να ακολουθείς ή τα υλικά που έχεις.

#3.iBooks (iPhone, iPad)
Κατά ένα τρόπο τα βιβλία είναι το τελευταίο σύνορο που μένει να κατακτήσει η ψηφιακή επανάσταση και φυσικά η Apple δεν υπήρχε περίπτωση να μην "χτυπήσει" το συγκεκριμένο τομέα. Με το iPad μας έδωσε αυτό που χρειαζόμασταν: μια έγχρωμη συσκευή στην οποία μπορούμε να διαβάζουμε χωρίς να κουβαλάμε βάρος και χώρο στις τσάντες μας και η οποία ταυτόχρονα διαθέτει και όλα τα multimedia που μπορούμε να φανταστούμε και να χρειαστούμε. Τα comics και τα περιοδικά πήραν μια παράταση ζωής και αυτό ήταν μόλις η αρχή.

#4.Dropbox (iPhone, iPad)
Μπορεί στις μέρες μας το Google Docs να δίνει δωρεάν 2GB για να αποθηκεύσεις ό,τι θες, δεν διαθέτει όμως ένα iPhone/iPad app ώστε να έχεις μονίμως μαζί σου ο,τιδήποτε μπορεί να έχεις βάλει σε αυτό. Κάνει sync με το desktop(s) σου χωρίς να χρειάζεται έναν ενεργό browser.

#5.Gorillacam (iPhone)
Αν σού αρέσει να τραβάς φωτογραφίες και δεν το έχεις, το χρειάζεσαι. Διότι μπορεί η κάμερα του iPhone 4, του 4S και του 5να έχει πολλά καλούδια, αλλά με αυτό το app δεν υπάρχει κάποιο έξτρα feature που να θες και να μην το έχεις.

#6.Shazam (iPhone, iPad)
Με το Shazam οι μέρες που «σπάγαμε το κεφάλι» μας να θυμηθούμε ποιο τραγούδι είναι αυτό που ακούμε, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ακούς κάτι που σου αρέσει, ανοίγεις το App, κρατάς το iPhone σου προς την μεριά των ηχείων και αμέσως ο τίτλος, ο καλλιτέχνης, το cover αλλά και το link στο iTunes για να το αποκτήσεις, εμφανίζονται στην οθόνη σου.

#7. Instagram (iPhone)
Μπορεί να μην ήταν το πρώτο που μας έκανε να αναπολήσουμε τις παλιές φωτογραφίες μέσα από τα φίλτρα που διαθέτει, όμως είναι το μόνο που ένωσε την φωτογραφική διάθ��ση όλων μας μαζί με το social networking. Καλύτερο και πολύ πιο ασφαλές στα πάντα από το Facebook αποτελούσε τον μεγαλύτερο του αντίπαλο του έως και μια βδομάδα πριν, που ο κολοσσός των social media το αγόρασε για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Αν είσαι λάτρεις των φωτογραφιών, αλλά και του social networking κατέβασέ το!

#8.Athens Book (iPhone)
Σε παγκόσμιο επίπεδο υπήρχαν άλλα που έκαναν αυτή τη δουλειά, όμως εμάς μας νοιάζει περισσότερο αυτό που μας έχει σώσει ουκ ολίγες φορές, γιατί είναι για την πόλη μας. Όπως για παράδειγμα όταν χρειάζεσαι φαρμακείο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα πίστευες πριν το Athens Book πως θα έβλεπες πόσο κοντά σου έχει ό,τι μπορείς να χρειαστείς, με χάρτες με την καλύτερη διαδρομή έως εκεί αλλά και το τηλέφωνο επικοινωνίας, απλώς κοιτάζοντας την οθόνη τ��υ κινητού σου;

#9.Wikipedia (iPhone, iPad)
Υπάρχουν εκατοντάδες reference apps, όμως η Wikipedia είναι το de facto reference tool παγκοσμίως. Αυτό που καταφέρνει το app παραμένει εντυπωσιακό: η πλοήγηση σε όλη αυτή την πληροφορία είναι εύχρηστη ακόμα και σε μια οθόνη 3.5 ιντσών.

#10. star.gr (iPhone , iPad, Android)
Αν θες να ενημερώνεσαι για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, αν θες να γνωρίζεις πρώτος όλες τις εξελίξεις στη πολιτική και την οικονομία, να χαλαρώνεις διαβάζοντας για lifestyle και να ενημερώνεσαι για τις τάσεις της μόδας και τα καινούργια μυστικά ομορφιάς, τότε δεν έχεις παρά να αποκτήσεις στο smartphone ή στο τάμπλετ σου την εφαρμογή star.gr! Γιατί… εδώ ό,τι συμβαίνει ανεβαίνει!