Μπορεί να έχουμε αλλάξει τις ντουλάπες μας, μπορεί να προγραμματίζουμε διακοπές και εξορμήσεις στις παραλίες ωστόσο ο καιρός συνεχίζει να μας τα χαλάει! Το σκηνικό μετά από ένα ζεστό Σαββατοκύριακο γίνεται και πάλι (σχεδόν) φθινοπωρινό με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ αλλά η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα .

Αναλυτικότερα

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και βαθμιαία νότιοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις βόρειες Σποράδες με εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.