Το φορολογικό καρδιοχτύπι για τον Κώστα Λαμπαδαράκη, και τη σύζυγο του Βάσω Σταθάκου άρχισε στο γραφείο του λογιστή τους.

«Πήγαμε να κάνουμε δήλωση στο λογιστή, και μας είπε ότι μέσα στη φορολογική δήλωση φαίνεται ότι παίρνω από τον ΟΓΑ, μια σύνταξη η οποία είναι 1.097 ευρώ, την οποία ούτε έχω πάρει ποτέ ούτε έχω σχέση εγώ με τον ΟΓΑ.» αναφέρει η Βάσω Σταθάκου.

Η συνέχεια δόθηκε το πρωί στον ΟΓΑ Καλλιθέας, όπου βεβαίωσαν ότι η κυρία Σταθάκου δεν είναι στο μητρώο συνταξιούχων και δεν εισέπραξε τις συντάξεις ενός χρόνου.

«Πήγα το πρωί στο δημαρχείο της Καλλιθέας που υπάγεται ο ΟΓΑ, και μου είπαν δεν φαίνεται πουθενά να παίρνω κάποιο επίδομα.
Ε τώρα μου είπανε να πάω στην εφορία, αν στην εφορία δεν βρω λύση πρέπει να πάω στον ΟΓΑ στην Αθήνα, και δεν ξέρω αν θα βρω και λύση στο πρόβλημα μου.» πρόσθεσε η κυρία Σταθάκου.

Η απάντηση ωστόσο στο γιατί εμφανίζεται ότι εισέπραξε συντάξεις του ΟΓΑ χωρίς να τις έχει εισπράξει, κρύβεται σε ένα λάθος του ΟΓΑ, το οποίο δεν είναι και το μόνο.

Στα κεντρικά των συντάξεων ΟΓΑ στην οδό Πατησίων όπου κατέληξε η κυρία Σταθάκου, της παραδέχθηκαν ότι έχουν στείλει στο Τaxis περίπου 800 λανθασμένα ΑΦΜ φορολογούμενων, ωστόσο όπως είπαν, το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα εξαφανισθούν οι συντάξεις από τις ηλεκτρονικές δηλώσεις όσων δεν τις πήραν ποτέ.