​«30 χρόνια μίζες», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του βιβλίου που υπογράφει ο Νίκος Ζήγρας, πρόσωπο κλειδί στις αποκαλύψεις για το χορό εκατομμυρίων στη δίκη του ξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Ζήγρας, ο πιο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, συνοδοιπόρος στη ζωή αλλά και στις μίζες εκατομμυρίων ισχυρίζεται σήμερα πως το βιβλίο είναι προϊόν μυθοπλασίας για ένα πρόσωπο που η κατάληξη του ονόματος του είναι «…άκης». Η παραπομπή όμως στα σημεία του βιβλίου, που προδημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή είναι σαφής.

«Έχει ήδη αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι», γράφει ο Ζήγρας. Χαρακτηριστικός είναι ένας διάλογος μέσα σε ένα αυτοκίνητο μεταξύ του «...άκη» και δύο ακόμα γνωστών υπουργών. Σ’ αυτ��ν, ο ένας λέει πως σκοπεύει να κάνει μια καλή μπάζα και να φύγει για τη Λατινική Αμερική. Ο «...άκης» επικροτεί την ιδέα, αλλά ο τρίτος, ως πιο έμπειρος, τους καθησυχάζει, εξηγώντας τους πως αν τα παίρνουν διακριτικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξενιτευτούν.

Ο Ζήγρας ονομάζει Άγκελα την Γερμανίδα πρώην σύζυγο του υπουργού και Αντουανέτα την δεύτερη. Λέει μάλιστα ότι ο πρώτος καυγάς τους έγινε όταν ο υπουργός του είπε πως θα παντρευτεί στο Παρίσι.

«Είσαι τρελός», λέει ότι του είχε πει. «Πάμε στη Θεσσαλονίκη να σουβλίσουμε 300 αρνιά και να φέρουμε νταούλια και μια ζωή θα βγαίνεις βουλευτής». Ο υπουργός όμως, ήταν ανένδοτος: «Είναι επιθυμία ζωής», ισχυρίζεται ο Ζήγρας πως ��ου είχε πει το 2004. Η σχέση τους δεν ήταν ποτέ η ίδια μετά τον γάμο αυτό.

Την εισαγωγή του βιβλίου και την έκδοσή του έχει επιμεληθεί ο δικηγόρος του Στέλιος Γκαρίπης.