​Με την κατάθεση του πρώην συζύγου της Μαριαλένας Μπλάχα, Σταύρου Πασχάλη, συνεχίστηκε την Παρασκευή η δίκη για την φρικτή δολοφονία της Φαίης, ο οποίος υποστήριξε ότι η αδελφή της κοπέλας είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον Στεφανάκη.

Όπως κατέθεσε, η Μαριαλένα ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της Φαίης και ο ίδιος της είχε πει ότι πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια.

«Εξήγησα στη Μαριαλένα ότι πρέπει να πει την αλήθεια από την αρχή. Ήταν όμως πανικόβλητη και μετά κατέθεσε ό,τι κατέθεσε. Τι ρώτησα τι έγινε και δεν μου είπε την αλήθεια. Κανείς ούτε η ίδια είχε καταλάβει τη σοβαρ��τητα της κατάστασης της Φαίης. Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι η Φαίη είναι χτυπημένη στο κεφάλι και ότι την πήγαν στο νοσοκομείο», είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήταν παρών σε έναν καυγά της με τον Στεφανάκη και κατάλαβε ότι την εκβίαζε με ένα ροζ βίντεο για το οποίο μιλούσε όλη η Νέα Μάκρη.

«Η Μαριαλένα εκτός από εμένα δεν είχε δικό της άλλο άνθρωπο. Όταν πήγε να καταθέσει ήταν ταραγμένη. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο την πήρε ο κατηγορούμενος και την απείλησε. Μου έλεγε ότι φοβάται. Ο κατηγορούμενος της τηλεφώνησε και στη δεύτερη κατάθεση. Την άκουσα που του έλεγε στο τηλέφωνο να μην την εκβιάζει. Μου είπε ότι την απειλούσε. Εγώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζα ότι η Μαριαλένα έχει σχέση με Στεφανάκη. Ακουγόταν στη Νέα Μάκρη ότι κυκλοφορεί ένα βίντεο. Τότε τη ρώτησα και μου είπε ότι έχει συνευρεθεί ερωτικά με τον κατηγορούμενο», πρόσθεσε.

Μάλιστα ο πρώην σύζυγος της αδελφής της Φαίης ήταν αποκαλυπτικός και για την σχέση των δύο κοριτσιών με τον πατέρα τους, τον οποίο χαρακτήρισε αδιάφορο άνθρωπο.

«Ο πρώην πεθερός μου είναι δύσκολος άνθρωπος. Μοναχικός, αδιάφορος που δεν κατάφερε πότε να κερδίσει τα παιδιά του. Έκανε δυο παιδιά και τα έβγαλε στη κοινωνία σαν πρόβατα με αποτέλεσμα να μπορεί ο κάθε ψευτοάντρας να τις κάνει ό,τι θέλει. Τον ενδιέφερε μόνο το χρήμα. Η Φαίη ήθελε να δουλεύει για να μην είναι σπίτι. Οι δυο αδελφές είχαν πολύ καλή σχέση. Έχουν μια μητέρα που είναι βαριά άρρωστη. Η Μαριαλένα ασχολείται με την εκπαίδευση σκύλων επαγγελματικά και όχι για καλλιστεία», κατέθεσε.