​Αερογέφυρα ζωής θα στηθεί νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ώστε ένα 7χρονο αγγελούδι που πάσχει από μια σπάνια ασθένεια να μπορέσει να μεταφερθεί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε νοσοκομείο του Ανόβερου και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Ο μικρός Δημήτρης – Ερμής πάσχει από την ασθένεια του Wilson και δεν μπορεί να μεταβολίσει τον χαλκό. Δυστυχώς σ’ αυτό το στάδιο που βρίσκεται η νόσος δεν παίρνει θεραπεία και πρέπει άμεσα να γίνει η μεταμόσχευση.

Το παιδί νοσηλεύεται σε καταστολή και διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου από τις 27 Μαΐου με τρία ζωτικά όργανα σε ανεπάρκεια.

paidi.jpg

Αν και είχε βρεθεί συμβατός δότης στο Ανόβερο εδώ και αρκετές μέρες, δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι, κάτι που συνέβη την Πέμπτη. Αμέσως ειδοποιήθηκε το υπουργείο Υγείας, αφού η θέση θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι αύριο στις 10 το πρωί.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου, δόθηκε η εντολή και ο Δημήτρης θα δώσει την Παρασκευή τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή του.

"Δεν φανταζόμουν πως θα έρχονταν μια στιγμή όπως αυτή. Εδώ και επτά μέρες ο Δημήτρης μαζί με εμάς δίνει αγώνα ζωής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Θα ήθελα να ζητήσω εκ μέρους του όποιος θέλει να βοηθήσει σε αυτό τον αγώνα και να γίνει σύμμαχος αυτού του πραγματικά μικρού πολεμιστή. Να μας βοηθήσει κυρίως με AIMA... χρειάζεται πολύ… όπως σε όλες τις μάχες... είναι δύσκολη μάχη αλλά ως τώρα ο Δημήτρης - Ερμής έχει σταθεί γίγαντας αν και σε καταστολή και διασωληνωμένος, με τρία ζωτικά όργανα σε ανεπάρκεια, έχει γίνει σύμβολο ελπίδας και αγάπης στο νοσοκομείο εδώ με το πείσμα που έχει για ζωή", έγραψε ο πατέρας του μικρού στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Μάλιστα στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί και ο αδελφός του Δημήτρη που ύστερα από εξετάσεις βρέθηκε ότι πάσχει κι αυτός από την ίδια νόσο, αλλά ευτυχώς στην δική του περίπτωση υπάρχει περιθώριο θεραπείας.