Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από ληστεία που σημειώθηκε σε τράπεζα στο Συκούριο της Λάρισας λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας δύο άνδρες με περούκες κι ένας που φορούσε στρατιωτική φόρμα και τζόκεϊ εισέβαλαν μέσα στην τράπεζα, ενώ άλλοι δύο βρίσκονταν έξω και φύλαγαν τσίλιες.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας ληστής ήταν ψηλός και αδύνατος και οι άλλοι δύο μετρίου αναστήματος. Μάλιστα φαίνεται να γνώριζαν τις ώρες του χρονοδιακόπτη του χρηματοκιβωτίου, αφού περίμεναν είκοσι λεπτά και μετά έγιναν καπνός παίρνοντας πάνω από 100.000 ευρώ.

Λίγα λεπτά αργότερα η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, καμένο, περίπου 2χλμ. έξω από το Συκούριο. Μάλιστα το αυτοκίνητο άνηκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτ��κινήτων στην Πεύκη Αττικής και είχε κλαπεί στις 27/12/2013.

Η ληστεία έχει έντονο άρωμα τρομοκρατίας, αφού θυμίζει ανάλογα χτυπήματα του Μαζιώτη, ενώ η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει και τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, μιας και ο Χριστόδουλος Ξηρός ξέρει πάρα πολύ καλά την περιοχή.

Πάντως οι αξιωματούχοι της ΕΛ. ΑΣ δεν αποκλείουν ακόμα και τον Βασίλη Παλαιοκώστα, αφού στη συγκεκριμένη περιοχή έχει… «χτυπήσει» πολλές φορές.