Ένα εικοσιτετράωρο πριν από τα γενέθλια της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνης, είδε το φως της δημοσιότητας μια φωτογράφηση που έκανε στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match».

Ποζάρει στον φακό σαν την Τζάκι Ωνάση, μιλά για το δικό της Σκορπιό, τα 25α γενέθλιά της, τη σχέση της με την Αθηνά και την «κατάρα των Ωνάσηδων».

Την Τετάρτη θα γιορτάσει τα 25α γενέθλιά της στον Σκορπιό με ένα πάρτι για τους 100 καλεσμένους της που θα καταφτάσουν στο νησί από ολόκληρο τον κόσμο.

Για την γνωριμία της με την Αθηνά Ωνάση και τον Σκορπιό

«Πριν από αρκετά χρόνια, μαζί με την οικογένειά μου είχαμε έρθει για διακοπές με τη θαλαμηγό μας στην Ελλάδα. Τότε θυμάμαι πως είχαμε περάσει από το Ιόνιο κάνοντας τον γύρο του Σκορπιού. Ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Ενθουσιαστήκαμε και μόλις επιστρέψαμε από τις διακοπές μας έψαξα να βρω σε ποιον ανήκει αυτός ο επίγειος παράδεισος. Το πάθος μου για τα άλογα και τις διεθνείς ιπποδρομίες ήταν η αιτία που γνώρισα σε κάποιους αγώνες την Αθηνά Ωνάση, για την οποία είχα μάθει ότι ήταν η κληρονόμος του νησιού από τον παππού της Αριστοτέλη Ωνάση. Κάποια μέρα της είπα πως αν ποτέ ήθελε να αποχωριστεί τον Σκορπιό μπορούσε απλώς να με ενημερώσει».

Όπως αναφέρει το περιοδικό, η Αθηνά Ωνάση ήθελε να ξεφύγει από «την κατάρα των Ωνάσηδων» και να διαγράψει κάθε σχέση με το παρελθόν της.

Άλλωστε στον Σκορπιό είναι θαμμένοι ο παππούς της, ο θείος της Αλέξανδρος, αλλά και η μητέρα της Χριστίνα. Αυτό το γεγονός αλλά και η προθυμία της Εκατερίνης Ριμπολόβλεβα να αγοράσει το νησί ήταν αρκετά για να πείσουν την Αθηνά να προχωρήσει στην πώληση του νησιού, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου.

Επιθυμία της κόρης του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι να διατηρήσει τη φυσική ομορφιά του νησιού. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να χτίσει ούτ�� παλάτια, ούτε να προχωρήσει σε άλλου είδους κατασκευές όπως ανησυχούσαν αρκετοί Έλληνες, γράφει το «Paris Match».

Αυτό που θα κάνει είναι να ανακαινίσει τα ήδη υπάρχοντα σπίτια, όπως το pink house όπου διέμενε η Τζάκι Ωνάση, αλλά και τους ξενώνες και τα κτίρια του προσωπικού.

Τα μοναδικά σχέδια της Εκατερίνης για τον Σκορπιό αφορούν ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο θα κάνει δώρο στον πατέρα της, μια που είναι το πάθος του, ενώ θα κατασκευάσει και στάβλο «για τους επιβήτορες και τις φοράδες μου», όπως λέει στη συνέντευξή της.

Επίσης εμφανίζεται άκρως εντυπωσιασμένη για τα έργα που είχε κάνει ο Ωνάσης στο νησί.

«Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, για να κάνει κατοικήσιμο τον Σκορπιό, τον οποίο αγόρασε το 1962 προς 12.000 ευρώ σημερινά χρήματα, έφερε σε αυτόν πόσιμο νερό, τόνους άμμου από τη Σαλαμίνα και άλλα γειτονικά νησιά, καθώς και δένδρα από τον Λίβανο», λέει.

Η κόρη του Ριμπολόβλεφ μάλιστα επισημαίνει ότι ξαναδίνοντας ζωή στον Σκορπιό συμβάλλει στη δημιουργία οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα που υποφέρει από την κρίση.

«Η οικογένεια Ωνάση είχε πολύ μεγάλη επιρροή σε αυτόν τον τομέα. Στο απόγειο της δόξας της, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, απασχολούνταν καθημερινά στον Σκορπιό έως και 200 ντόπιοι εργάτες», αναφέρει στη συνέντευξή της. Γι’ αυτό, χάρη στις γνωριμίες της, θέλει να ξαναδώσει στον παράδεισό της τη χαμένη του αίγλη αλλά και φήμη.

f2riboloveva.jpg
«Για τα γενέθλιά μου, ζήτησα από τους φίλους μου να μην μου κάνουν δώρα, αλλά να δώσουν χρήματα στο ίδρυμά μου προκειμένου να συνδράμουν σε τοπικά φιλανθρωπικά έργα. Για παράδειγμα, στη Λευκάδα θα αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες και θα συνδράμουμε στην κατασκευή σχολικών κτιρίων, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους. Η εκπαίδευση είναι το σημαντικότερο κομμάτι του μέλλοντος», λέει.

Απαγορεύουν στα σκάφη να προσεγγίζουν τον Σκορπιό στα 500 μέτρα!

Μελετημένα μέχρι τη τελευταία λεπτο��έρεια όλα για το πολυσυζητημένο πάρτι της χλιδής στον Σκορπιό.

Ο νέος ιδιοκτήτης του ως καλός οικοδεσπότης έχει φροντίσει να μην αφήσει τίποτα στη τύχη, πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για θέματα ασφάλειας αλλά και την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ιδίου, της οικογένειάς του και των καλεσμένων του.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Έτσι από τις 02-06-2014 και ώρα 20:00 έως και 05-06-2014 και ώρα 24:00 επιτρέπεται η είσοδος μόνον στα διαπιστευμένα για την εκδήλωση σκάφη που θα αγκυροβολήσουν περιμετρικά των νήσων «Σκορπιός» και «Σκορπίδι».