​Φθινόπωρο, παρά καλοκαίρι θα θυμίζει σήμερα ο καιρός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, που στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ με την σκόνη να σκορπίζεται ευκολότερα παντού και να δυσκολεύει την ζωή μας.

Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και αργότερα πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το θερμοκρασία θα δείξει από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.