​Ο ήλιος, η θάλασσα και τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας μας είναι στην κορυφή των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για διακοπές φέτος το καλοκαίρι από τους Αυστριακούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αυστριακού Συνδέσμου Τουριστικού Τύπου, αυτό αφορά τόσο στους τουριστικούς προορισμούς γενικά όσο και στους νησιώτικους προορισμούς.

Συγκεκριμένα, στους τουριστικούς προορισμούς γενικά, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθούν Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, ΗΠΑ, Αίγυπτος, Γαλλία, Βρετανία και Τυνησία, ενώ και ως προς τους νησιώτικους προορισμούς τα ελληνικά νησιά συγκεντρώνουν επίσης τις περισσότερες προτιμήσεις στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ακολουθούμενα από τις Βαλεαρίδες, τις Καναρίους, τις Μαλδίβες νήσους και το Μαυρίκιο.

«Οι Αυστριακοί αγαπούν την Ελλάδα για να περάσουν τις φετινές θερινές διακοπές τους, ακόμη και αποφασίζοντας την τελευταία στιγμή», αναφέρεται σχετικά και σημειώνεται πως η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών, ενώ ήδη πέρσι είχε επανέλθει πάλι στην κορυφή, προσελκύοντας και τώρα με την ίδια δυναμική επισκέπτες για τη θερινή περίοδο 2014.

Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse είχε σε σχεδόν ολοσέλιδο (σελίδα μεγάλου σχήματος) δημοσίευμά της τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι και πάλι "το ν��ύμερο ένα'' στον τουρισμό», φιλοξενώντας συνέντευξη του πρώην διευθυντή του μεγάλου ομίλου τουρισμού TUI Σένα Ούτσγκερεν, ο οποίος επισήμαινε πως αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα θα είναι και πάλι «ο υπ' αριθμόν ένα» τουριστικός προορισμός.

Αλλά και σε άλλα δημοσιεύματα στον αυστριακό Τύπο, η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει επανακτήσει τη θέση του «δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές των Αυστριακών», ή «Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές», όπως επίσης «Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση», που αυτά πρόβαλαν στους τίτλους των.

Όπως αναφέρεται εξάλλου σε αυστριακά δημοσιεύματα, σχεδόν 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,5 εκατομμύρια κάτοικοι - βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.