​Μια ιδιαίτερα συμβολική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χώρο του μουσείου Νάσιουτζικ με πρωτοβουλία του Laaza, του συλλόγου πρεσβειρών και συζύγων πρέσβεων στην Ελλάδα.

Το διεθνές φεστιβάλ φαγητού με τη συμμετοχή 44 χωρών από όλο τον κόσμο αποτέλεσε μια σ��νάντηση πολιτισμών με γεύσεις, χρώματα και μουσικές από τη Δύση, την Ανατολή, το Βορρά και το Νότο ενώνοντας διαφορετικούς λαούς σε μια αλυσίδα ειρήνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» και η στήριξη των παιδιών με καρκίνο.

Η Michele Topden, σύζυγος του Πρέσβη της Ινδίας δήλωσε: «Υπάρχουν τρεις στόχοι για τη Laasa: να προωθούμε τη φιλία ανάμεσα στα μέλη, να προωθούμε την ανταλλαγή κουλτούρας, αθλητικών δραστηριοτήτων με τους φίλους μας στην Ελλάδα και να οργανώνουμε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Σας θαυμάζουμε για το σπουδαίο έργο σας για τα παιδιά με καρκίνο».

Η Khadija El Ansari, σύζυγος του Πρέσβη του Μαρόκου είπε: «Φυσικά το να βοηθάμε όλα τα παιδιά που πάσχουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος, είναι χαρά μας και να κάνουμε κάτι εδώ στην Ελλάδα. Να συνεργαζόμαστε μαζί της (με την κύρια Βαρδινογιάννη) μας δίνει μεγάλη υποστήριξη και είμαστε όλοι χαρούμενοι να κάνουμε κάτι για αυτή τη σημαντική φιλανθρωπία».

Η Maria Pantazi-Peck, σύζυγος του Πρέσβη του Καναδά ανέφερε: «Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια και νομίζω ο σύλλογός μας και όλες οι πρεσβείες του κόσμου είναι εδώ».

Η Zeynep Uras, σύζυγος του Πρέσβη της Τουρκίας δήλωσε: «Προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και για την Ελληνική φιλανθρωπία. Αυτή την χρονιά επιλέξαμε τον σύλλογο ''Ελπίδα''».

Η Anne Jaf, σύζ��γος του Πρέσβη του Ιράκ είπε: «Για τα παιδιά με καρκίνο δεν υπήρχε ελπίδα πριν και τώρα υπάρχει Ελπίδα. Αξίζει πολύ».

Η Maria Christina de Mesquita Sampaio, σύζυγος του Πρέσβη της Βραζιλίας ανέφερε: «Να βοηθήσουμε την «Ελπίδα» για να βοηθήσει τα παιδιά. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό».

Ο πρέσβης της Ουκρανίας Βλαδίμηρος Κορόφ Σκουρώφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της «Ελπίδας» γιατί γνωριζόμαστε από καιρό».

Η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και συνεχάρη τους πρέσβεις, τις συζύγους τους και το προσωπικό των πρεσβειών που ετοίμασαν τα παραδοσιακά εδέσματα των χωρών τους αλλά και τη διακόσμηση των περιπτέρων.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανέφερε: «Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να εκφράσουν τη συγκίνησή μου για την παρουσία σας εδώ σήμερα και για τις συγκινητικές στιγμές που μοιραζόμαστε. Πίσω από κάθε περίπτερο βρίσκονται αγαπημένοι φίλοι, οι πρέσβεις και οι σύζυγοί τους, οι οποίες εργάστηκαν για μήνες ώστε να οργανώσουν αυτή τη γιορτή, αν και είναι πολύ απασχολημένες με τις ευθύνες τους. Αποφάσισαν να βρίσκονται εδώ, για να περιποιηθούν τους καλεσμένους, εκφράζοντας έτσι την καλοσύνη τους αλλά και την συμμετοχή τους ολόψυχα. Πραγματικά εκτιμώ την αφοσίωση σας και σας ευχαριστώ θερμά».

Παραδοσιακές μουσικές και χοροί από κάθε χώρα, πλημμύρισαν το μουσείο Νάσιουτζικ και διασκέδασαν το κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς και στήριξης στο σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν και ο Νίκος Νάσιουτζικ, ο οποίος προσέφερε αφιλοκερδώς τον χώρο.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος και πολλοί άλλοι.