​Η κρίση χτύπησε και τα ενεχυροδανειστήρια. Εκεί που ξεφύτρωναν το ένα πίσω από το άλλο τώρα κλείνουν καθώς όπως λένε και οι ίδιοι οι ενεχυροδανειστές, ο κόσμος έχει εξαντλήσει όλα τα αποθέματα κοσμημάτων που είχε στα σπίτια του!

Ο δημοσιογράφος του STAR, Βαγγέλης Γκούμας μίλησε με κάποιους από τους ενεχυροδανειστές.

Η μακρά περίοδος οικονομικής κρίσης ήταν αρκετή για να οδηγήσει πολλούς να πουλήσουν ότι χρυσαφικό και κόσμημα είχαν. Ο κύριος Χρήστος Σπυρόπουλος δήλωσε ότι όλο και πιο σπάνια ανοίγει το χρηματοκιβώτιο του για να βάλει ή να βγάλει κάποιο κόσμημα αφού η ζήτηση είναι μειωμένη.

Τα περισσότερα από τα χρυσαφικά που έδιναν όπως μπορείτε να δείτε και στο βιβλίο του ενεχυροδανειστηρίου πήγαιναν για λιώσιμο.

Στην ίδια κατάσταση βλέπουμε να έχουν πουληθεί πανάκριβα ρολόγια, δακτυλίδια, κειμήλια, αλυσίδες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Πολλά από τα ενεχυροδανειστήρια που άνοιξαν εν μια νυκτί έκλεισαν εν μια νυκτί αφήνοντας πίσω ανέργους και παίρνοντας μόνο τον χρυσό που κανείς δεν ξέρει που ακριβώς πήγε και σε ποιά μορφή.

Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίσαμε και άλλα ενεχυροδανειστήρια σε ορόφους ή και σε υπόγεια που άνοιγαν τις πόρτες τους μόνο αν ήσουν... συστημένος.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…