​Την εικόνα του ευτυχισμένου και ερωτευμένου ζευγαριού που σκεφτόταν να ξεκινήσει μια κοινή ζωή, την οποία προβάλλει στο δικαστήριο ο Β. Στεφανάκης και η οικογένειά του, διέψευσε με την κατάθεσή της την Δευτέρα η κολλητή φίλη της άτυχης Φαίης Μπλάχα, Δάφνη Μπαλατσούρα.

Η κοπέλα είπε στο δικαστήριο ότι με την Φαίη ήταν πάρα πολύ καλές φίλες τα τελευταία δύο χρόνια και πως γνώρισε τον Στεφανάκη μέσα ��πό την αδελφή της.

«Γνωριζόμουν με τη Φαίη δύο χρόνια, αλλά κάναμε πολλή παρέα. Με τον κατηγορούμενο γνωρίστηκαν δύο με τρεις μήνες πριν από τον θάνατό της. Μια μέρα μου είπε ότι θα πάει για καφέ να γνωρίσει ένα αγόρι που είναι φίλος της αδελφής της», είπε η κοπέλα, η οποία αποκάλυψε ότι η Φαίη της είχε εκμυστηρευτεί από νωρίς ότι είχε υποψίες πως κάτι τρέχει ανάμεσα στην αδελφή της και τον Στεφανάκη.

«Το πρώτο διάστημα ήταν όλα καλά. Μετά άρχισε να μου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι κάτι τρέχει με την αδελφή της με την οποία είχε καλή σχέση μέχρι να χωρίσει με τον σύζυγό της. Μετά τον χωρισμό τους άρχισαν τα προβλήματα. Στην αρχή οι δυο αδελφές έμειναν μαζί άλλα αργότερα η Μαριαλένα την έδιωξε από το σπίτι. Όποτε έπαιρνε τηλέφωνο τον ένα ή τον άλλο ήταν πάντοτε μαζί. Κοιμόντουσαν και οι τρεις στο ίδιο κρεβάτι. Μια φορά έγινε βεβαία. Μια μέρα η Φαίη βρήκε την αδελφή της στο σπίτι του Βαγγέλη. Της είχε πει ότι θα πήγαινε σινεμά και στο μεταξύ την πήρε και της είπε ότι πήγε ένας φίλος της να τη βιάσει και ήρθε στο Βαγγέλη για προστασία», είπε η φίλη της Φαίης.

Στην κατάθεσή της, υποστήριξε επίσης ότι τον τελευταίο καιρό η Φαίη ήταν πολύ στεναχωρημένη και ότι ο Στεφανάκης την καταπίεζε αφόρητα.

«Τον τελευταίο καιρό η Φαίη δεν ήταν καλά. Φαινόταν καταπιεσμένη. Την έβλεπα μόνο στο σπίτι. Μια μέρα είπαμε να πάμε για φαγητό, τον πήρε να του το πει και αυτός έβαλε τις φωνές γιατί πίστευε ότι θέλει να βγει έξω με άλλον. Της έλεγε “θα σε γ**** θες να βγεις με γκόμενο”», είπε και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε ξαναχτυπήσει την Φαίη.

«Κούτσαινε και είχε χτύπημα στο πρόσωπο. Έδωσε διαφορετική εκδοχή σε μένα και άλλη στην φίλη μας την Ιωάννα», είπε.

Κατέθεσε μάλιστα ότι ο Στεφανάκης ήταν τρομερά ζηλιάρης και ότι είχε αναγκάσει την άτυχη κοπέλα να εγκαταλείψει την δουλειά της για να μην συναναστρέφεται με άνδρες.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της για την κατάσταση της Φαίης λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

«Ήταν σοκαριστική εικόνα. Γρατσουνιές παντού στο πρόσωπ��, μελανιές και πρησμένα μάτια. Είχε ξεραμένο αίμα στη μύτη και στα δάχτυλα της. Τα περισσότερα σημάδια ήταν στο πρόσωπο. Εγώ έτσι όπως την είδα κατάλαβα ότι την χτύπαγε με μανία. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο πήρα τη�� αδελφή της να δω τι έγινε και μου είπε ότι δεν έχει ιδέα ούτε εκείνη ούτε ο Βαγγέλης. Τον Στεφανακη τον είδα το απόγευμα της ίδιας μέρας. Τον άκουσα να μιλάει με Μαριαλένα και να της λέει “αν κλείσεις το τηλέφωνο θα ανοίξω το στόμα μου και θα τα πω όλα”», είπε.

Η κολλητή της Φαίης με την κατάθεσή της καίει και την αδελφή της κοπέλας, την οποία την κατηγορεί για αδιαφορία όσο εκείνη ήταν στο νοσοκομείο.

«Την πήρα τα ξημερώματα την Μαριαλένα και της λέω “Μάνια που είσαι;” Και μου είπε ότι είναι χάλια και δεν μπορεί να οδηγήσει. Με πήρε αργά τη νύχτα να μου πει να την πάω στο νοσοκομείο. Θεωρώ ότι στο νοσοκομείο έπαιζε θέατρο η Μαριαλένα. Έκανε κάτι σπαστικά», κατέθεσε και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής, ο άνθρωπος που χτύπησε την Φαίη ήταν επαγγελματίας και ήθελε να την σκοτώσει.