​Σειρά να α��ολογηθεί είχε την Παρασκευή ο Μιχάλης Λεμούσιας, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον Παναγιώτη Σαξώνη για υπεξαίρεση εκατομμυρίων από τα δημοτικά ταμεία.

Ο Μ. Λεμούσιας επέμεινε όπως και στην πρωτοβάθμια δίκη ότι είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τις «άθλιες και ανίερες πράξεις», του Π. Σαξώνη, τον οποίο χαρακτήρισε «αδίστακτο» και «αμετανόητο κακοποιό».

Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για δικαστική πλάνη και υποστήριξε ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή.

Ο κ. Λεμούσιας διέψευσε ότι συνάντησε τον Σαξώνη στο γραφείο του, ενώ υποστήριξε ότι ενέπλεξε στο σκάνδαλο τον ίδιο και τον Παπαγεωργόπουλο από διαστροφική εκδίκηση γιατί απολύθηκε μετά από την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος ήταν ο εύκολος στόχος, λόγω των αλλεπάλληλων σε βάρος του δημοσιευμάτων εκείνης της εποχής για την υπόθεση δωρεάς οικοπέδου.

Ο Μ. Λεμούσιας αναφέρθηκε επίσης και στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρότυπο» και «ίνδαλμα», τον οποίο θαύμαζε από το 1966, που ήταν και οι δύο αθλητές.

«Φιλοδοξούσα να γίνω σαν κι εκείνον. Περάσαμε μια ολόκληρη ζωή μαζί από το 1982. Είχε όραμα να δώσει στην πόλη και την πατρίδα του και όχι να πάρει», σημείωσε.