​Την τέφρα ενός ανθρώπου που αγάπησε τη Ρόδο ως δεύτερή του πατρίδα, διασκόρπισαν τη Δευτέρα το πρωί στην θαλάσσια περιοχή των Μύλων στη Ρόδο, η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με καλούς φίλους από το νησί μας, με τους οποίους ο Δανός τουρίστας πέρασε εξαίσιες διακοπές για περισσότερα από 28 συνεχόμενα χρόνια.

thumb_640.jpg
Η επιθυμία που εξέφρασε πριν πεθάνει στη σύζυγο και την κόρη του ο Johnny Andersen, ήταν αυτή ακριβώς. Να διασκορπίσουν μετά τον θάνατό του την τέφρα του, στον τόπο που λάτρεψε, την αγαπημένη του Ρόδο.

Ο Johnny Andersen που απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, επισκέπτονταν δύο φορές κάθε χρόνο το νησί της Ρόδου για να κάνει τις διακοπές μαζί με την οικογένειά του.

Όπως δήλωσε μιλώντας σε τοπικό site ο φίλος του κ. Ηλίας Αντιμισιάρης, ο εκλιπών ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που αγάπησε τη Ρόδο από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο νησί μας για διακοπές. Στην κόρη του, εκμυστηρεύτηκε επίσης λίγο πριν πεθάνει, ότι θα ήθελε να ζήσει 10 ακόμα χρόνια για να μπορεί να πηγαίνει στη Ρόδο και να θαυμάζει το γαλάζιο, τον ήλιο, τις παραλίες και τους ανθρώπους της.

Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένειά του πήγε σύσσωμη στη Ρόδο μαζί με την τέφρα του. Μαζί με φίλους και γνωστούς, πήγαν από κοινού στον δεύτερο μύλο που βρίσκεται στην πόλη της Ρ��δου και με μια σεμνή συγκινητική τελετή σκόρπισαν την τέφρα του στη θάλασσα. Αυτές ήταν ακριβώς και οι οδηγίες που είχε δώσει ο ίδιος ως τελευταία του επιθυμία. Να μείνει «για πάντα» στον τόπο που λάτρεψε πραγματικά.