Ο πέλεκυς της ��ικαιοσύνης έπεσε βαρύς για τους 11 από τους 13 καταδικασθέντες για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να κατέληξε υπερκοστολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΑΥΠΕΔ κλπ), όπως στον επίλογο της διαδικασίας που διήρκεσε πάνω από 2 χρόνια το δικαστήριο έδειξε την επιείκεια του.

Έτσι ενώ επέβαλλε πολύ υψηλές ποινές που έφτασαν (εκτός δυο λογιστών που καταδικάστηκαν σε 5ετή κάθειρξη) από 15 έως 43 χρόνια, έκανε δεκτό το αίτημα τους να αναστείλει την ποινή τους μέχρι το Εφετείο επιβάλλοντας υψηλές εγγυήσεις και περιοριστικούς όρους.

Τους επέβαλλαν δηλαδή εγγύηση από 50 έως 200.000 ευρώ την οποία όμως πρέπει να καταβάλλουν για να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο.

Μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι γι’ αυτό και έφυγαν με χειροπέδες από το δικαστήριο.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στους υπεύθυνους των ταμείων, Αγάπιο Σημαιοφορίδη, Παναγιώτη Δεμέστιχα, Γεράσιμο Κονιδάρη και Κωνσταντίνο Χριστίδη, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ, ενώ στην Παναγιώτα Καραδήμα επιβλήθηκε μόνο ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στους υπεύθυνους των χρηματιστηριακών, Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ, ενώ στον Γιώργο Παπαμαρκάκη χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και στον Νικ. Μπούγο εμφάνιση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και εγγύηση 50.000 ευρώ.

Στους υπεύθυνους από την JP Morgan, επιβλήθηκε εγγύηση 150.000 ευρώ στον Χάρη Αδαμόπουλο, και 50.000 ευρώ στον Αβραάμ Σαββίδη, στον οποίο επιπλέον επιβλήθηκε και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τέλος, στους λογιστές Άγγελο και Δημήτρη Λιάτη, το δικαστήριο επέβαλε τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.