Επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρ��, που υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ενόχους τους 13 από τους 14 κατηγορουμενους που ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου.
Η απόφαση του δικαστηρίου που δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και κήρυξε ενόχους τους κατηγορουμένους για βαρύτατα αδικήματα όπως εγκληματική οργανωση και ξεπλυμα βρώμικου χρηματος, μπορει να οδηγήσει ακόμα και στην επιβολή ισοβίων αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα για χορήγηση ελαφρυντικών.
Μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη καθώς και τον πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη όπως και τους εκπρόσωπους της χρηματιστηριακής εταιρείας "Ακρόπολις" (Γιώργο Αποστολιδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη- ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει) τον υπευθύνο της ΝΑΜ Γιώργο Παπαμαρκάκη και των στελεχών της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, όπως και του στελέχους της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου κατα περίσταση για τα εξης αδικήματα:
-απάτη από κοινού, απιστια στη υπηρεσία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και εγκληματική οργάνωσ��.
Αντίθετα αποφάσισε πλήρη αθώωση του άλλοτε ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.