​Ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι που αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό. Οι δυο τους, μετά την αποφοίτησή τους έβγαλαν εισιτήρια και πήγαν αρχικά στην Ινδία και μετά στη Νότιο Αφρική, όπου εργάστηκαν για δύο χρόνια.

africa_1.jpg

Τα δύο παιδιά γοητεύτηκαν από τη Μαύρη Ήπειρο και όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής αποφάσισαν αντί να βγάλουν ένα αεροπορικό εισιτήριο, να την διασχίσουν με αυτοκίνητο.

taxidi_0.jpg

Το ταξίδι, που το ονόμασαν AfriQuest θα ξεκινήσει από τη Νότιο Αφρική με τελικό προορισμό την Αίγυπτο και θα περάσουν από όλες τις ενδιάμεσες χώρες. Αυτό που θέλουν είναι μέσα σε έξι μήνες να διασχίσουν έντεκα χώρες και να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ, όπου θα καταγράψουν τις μοναδικές στιγμές που θα ζήσουν σ’ αυτό το ταξίδι.

africa2_0.jpg

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ζευγάρι σκοπεύει να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία και φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που θα επισκεφτεί.

loveafrica.jpg

Για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα έχουν ξεκινήσει και εκστρατεία στο διαδίκτυο, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για το ταξίδι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πάρα πολύ κοντά στον στόχο τους.