​Τα όσα είχε καταθέσει κατά την απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο, επανέλαβε και την Τετάρτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.

Ο Σαξώνης τόνισε ότι μαζί με τον Λεμούσια οργάνωσαν την υπεξαίρεση των χρημάτων από τα ταμία του δήμου, για την οποία ήταν ενήμερος και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως είπε, το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης αγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του ζήτησε να βρει τρόπο ώστε να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης του Παπαγεωργόπουλου.

«Μου είπε: "όσοι ξέρουν θα ξέρουν, μην ανησυχείς, δεν θα έχεις κανέναν έλεγχο, προχώρα. Τα λεφτά είναι πολλά, κι ο δήμαρχος παίρνει. Φυσικά δεν πρέπει να ξέρει από πού προέρχονται, ούτε ποιος είναι ο Σαξώνης"», είπε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έπαιρνε το 10% των υπεξαιρεθέντων χρημάτων και τα υπόλοιπα τα παρέδιδε μία με δύο φορές τον μήνα, σε μικρές μαύρες σακούλες, στον Μ. Λεμούσια.