​Άνανδρη χαρακτήρισε ο πατέρας του Βαγγέλη Στεφανάκη, τη συμπεριφορά του γιου του ο οποίος κατηγορείται για ξυλοδαρμό της αδικοχαμένης Φαίης Μπλάχα, κατά τη σημερινή του κατάθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κοριτσάκι με άνανδρο τρόπο. Ένα μπιμπελό δεν το χτυπάς. Δεν το δέχομαι να σηκώσει χέρι σε γυναίκα», υποστήριξε προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι η Φαίη και η Μαρία Ελένη (επίσης κατηγορούμενη για πλημμεληματικές πράξεις) είναι αδελφές.

«Μεγάλωσα τα παιδιά μου μαθαίνοντας τα να αγαπούν όλο τον κόσμο. Το σπίτι ήταν ανοιχτό για όλους. Είχε φέρει και τη Φαίη ως κοπέλα του. Στις αρχές του 13 έφερνε τα κορίτσια. Πρώτα ήρθε η Μαρία Ελένη. Τον έφερνε με το αμάξι για να αλλάξει ρούχα και να πλυθεί. Τον περίμενε κάτω στο αυτοκίνητο και της είπα εγώ μια μέρα “Έλα πάνω κορίτσι μου.” Μετά έφερε τη Φαίη. Την είχα δει περίπου 10 φορές. Συζητούσαμε να τους βοηθήσω να ξεκινήσουν κάτι στην Κρήτη που έχω κάτι γκαρσονιέρες.» ανέφερε στη συνέχεια προσθέτοντας

«Δεν ήξερα ότι είχαν συγγένεια. Δεν ρώτησα ποτέ τα επίθετα τους. Η Μαρία Ελένη τον περίμενε μέχρι να ετοιμαστεί. Η Φαίη καθόταν κανονικά. Η σχέση του με τη Μαρία Ελένη ήταν φιλική, ενώ τη Φαίη την αγκάλιαζε, την αγαπούσε. Του μιλούσε και καθόταν σαν τσολιάς. Μια μέρα που κούτσαινε η Φαίη τη ρωτήσαμε τι έπαθε και είπε ότι έπεσε από τη σκάλα».

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά ��ε το πολυτελές αυτοκίνητο του γιού του ανέφερε: «Το αμάξι ήταν μεταχειρισμένο. Το πήρε 2.000 και είναι διθέσιο κάμπριο».

Χαρακτήρισε το γιο του "υπερκινητικό" και «φωνακλά όπως είναι το σόι της μάνας του». «Μικροεπεισόδια είχαν γίνει. Άμα κάποιος του βρίσει τη μάνα πιστεύω θα τον χτυπούσε, αλλά την αδελφή του δεν την χτύπησε ποτέ, παρά αυτά που γράφτηκαν» σημείωσε.

«Ο Βαγγέλης ήθελε να γίνει μανεκέν. Πήγαινε γυμναστήριο και φούσκωνε τα μπράτσα του για να αρέσει στις κοπέλες. Μάλιστα έπαιρνε και μια σκόνη όπως μου είπε ο φαρμακοποιός.» πρόσθεσε.

Για το βράδυ του περιστατικού, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο γιος του δεν πήγε να παραδοθεί γιατί φοβόταν. Όπως ισχυρίστηκε, «ήταν τρομοκρατημένος. Κοιμόταν σε παγκάκια. Μετά έμαθα ότι πήγε να εξομολογηθεί. Φοβήθηκε. Τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν μέσα ή έξω από τη φυλακή. Μιλήσαμε την Κυριακή και τη Δευτέρα μετά το συμβάν. Μετά τη δεύτερη εβδομάδα μιλούσαμε μέσω κινητών των φίλων του».

Για το λόγο του τσακωμού το μοιραίο βράδυ υπογράμμισε «Άκουσα ότι η Μαρία Ελένη πήρε το Βαγγέλη και του είπε "μ αυτή τη μισοριξια τα έχεις; Που έχει πάει με φίλους σου; Κι εκείνος πήρε τη Φαίη και της το είπε. Εκείνη πήρε την αδερφή της να μάθει τι έγινε και η Μαρία Ελένη της είπε ότι έχει ��άει με το Βαγγέλη παραπάνω από μια φορά και ότι δεν μπορεί να είναι όλα "μέλι γάλα" μεταξύ τους. Μετά από αυτό, η Φαίη πήρε τον Βαγγέλη και συναντήθηκαν».

Για το θάνατο της Φαίης Μπλάχα, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του από την αρχή του είχε πει ότι η κοπέλα ήταν λιπόθυμη, καθώς και ότι η σύζυγός του τού ανέφερε πως όταν την είδε στο νοσοκομείο του είπε ότι είχε μαύρο μάτι, τρεις δαχτυλιές στο μέτωπο και ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Ερωτηθείς από παράγοντες της δίκης για τυχόν εμπλοκή του γιου του σε επεισόδια άλλα και τη ΧΑ ο ίδιος ανέφερε: «Ο γιος μου δεν είναι Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξέρει τι είναι Χρύση Αύγη; Είχε ένα επεισόδιο πριν από πέντε χρόνια με την αστυνομία. Τον κατηγόρησαν για αντίσταση κατά της αρχής.».

Η δίκη συνεχίζεται.