​Μετά την επιστολή που έστειλε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κωστής Κατσάμπαλος στον Πρύτανη για τις εικόνες εξαθλίωσης που αντικρίζουν καθημερινά φοιτητές και καθηγητές στο Ίδρυμα με τα ποντίκια και τα σκουπίδια να υπάρχουν παντού, τώρα έρχεται η ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Ζητούν να γίνει απολύμανση στους χώρους του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης και τονίζουν ότι οι συνθήκες υγιεινής στο χώρο του Ιδρύματος είναι εξαιρετικά άσχημες.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο προτείνει το κλείσιμο όλου του Πολυτεχνείου προκειμένου να γίνει απολύμανση, καθώς όπως αναφέρει η υγειονομική κατάσταση είναι ανυπόφορη.

«Μετά από δύο χρόνια αναλγησίας και σκόπιμης εθελοτυφλίας των πρυτανικών αρχών, η υγειονομική κατάσταση στο πολυτεχνείο είναι ανυπόφορη. Το τελευταίο διάστημα μας έκαναν παρέα ποντίκια, σκορπιοί, σκουλήκια και κατσαρίδες. Φυσικά, ο καυστικός λόγος των πρυτανικών αρχών δεν είναι αρκετός για να καθαρίσει τις τουαλέτες», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα ο Σύλλογος θεωρεί ότι η απόφαση της Κοσμητείας του Πολυτεχνείου να κλείσει συμβολικά τη Σχολή για δύο μέρες (την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Μαΐου), ως μέτρο πίεσης προς τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα, δεν επαρκεί, καθώς δεν συνοδεύεται από απαραίτητα μέτρα και κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον Κοσμήτορα, Κωνσταντίνο Κατσάμπαλο, ο οποίος και στο παρελθόν είχε αναλάβει παρόμοιες πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας για την έλλειψη καθαριότητας, οι αρμόδιες πρυτανικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν σε σχετική επιστολή που τους έστειλε για την κατάσταση στην Πολυτεχνική Σχολή, και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο διήμερο κλείσιμο, αλλά και σε άλλες κινήσεις.