​Επιστρέφουν προσωρινά στις θέσεις τους οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών!

Συγκεκριμένα, σε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την προσωρινή επανατοποθέτηση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσει το ΥΠΟΙΚ, κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση του Α' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών «κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α' τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών».

Παράλληλα, θα υποβάλει και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, «δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων».

Την ίδια ώρα, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθαριστριών υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι που το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, ζητείται από την Εισαγγελία Αθηνών «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».