​Συστηματικές έρευνες φαίνεται να πραγματοποιεί η Αστυνομία για την δράση σπείρας που έκλεβε το τελευταίο πεντάμηνο σκάφη από τα Μεσόγεια της Αττικής και τα μετέφεραν στην Δυτική Ελλάδα.

Μάλιστα έχουν ήδη συλληφθεί δύο μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας 20χρονος. Όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, είναι πολύ πιθανό στην σπείρα να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Η δράση της σπείρας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την σύλληψη στη Μακύνεια Αιτωλοακαρνανίας δύο αλλοδαπών, ηλικίας 45 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, ρυμουλκώντας σκάφος που είχε κλαπεί από το Κορωπί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από έρευνες που έκαναν η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου, εξιχνιάστηκαν άλλες έξι κλοπές σκαφών.

Επίπρόσθετα, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν βρεθεί τα τρία από τα έξι σκάφη που είχαν αφαιρεθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα κλεμμένα σκάφη να κατέληγαν σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.