​Ενοχλημένη φαίνεται να είναι η μητέρα της 17χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, η οποία έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Την ώρα που η 17χρονη κοπέλα, η οποία δίνει μάχη για να κερδίσει το στοίχημα της αποκατάστασης της υγείας της στο εξειδικευμένο κέντρο «Animus» στην Λάρισα, μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας σχετικά με την τύχη των 131.000 δολαρίων, των χρημάτων δηλαδή που είχαν συγκεντρωθεί από ομογενείς για λογαριασμό της άτυχης κοπέλας, έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά την έντονη οργή και αγανάκτηση της μητέρας της και την υπόθεση σε πλήρη αδιέξοδο.

60228Promo.jpg
«Τα χρήματα της Ομογένειας στον έρανο για την Μυρτώ προορίζονται για Ίδρυμα της Μητρόπολης Βοστώνης. Στις 13 Μαρτίου το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας αποφάσισε τα χρήματα που έδωσαν οι ομογενείς για το δικό μου το παιδί να καταλήξουν στο ίδρυμα «Φιλοξενία» της Μητρόπολης Βοστώνης. Φυσικά αν ο Μητροπολίτης Μεθόδιος δεχτεί έστω και ένα σέντ θα κινηθώ νομικά, όχι μόνο εναντίον του, αλλά κατά όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομα και την περιπέτεια της Μυρτούς για δικό τους όφελος!» ανέφερε φανερά οργισμένη σε καθημερινή εφημερίδα η κυρία ��αίρη Κοτρώτσου.

«Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στην Αμερική, μόνο οι γονείς και οι δωρητές έχουν δικαίωμα και μπορούν να αποφασίσουν σε ποιόν ή πού θα καταλήξουν τα 131.000 δολάρια που μαζεύτηκαν για την Μυρτώ. Δωρητές δεν ήταν μόνο πέντε- δέκα άτομα, ήταν 2.000 άτομα και παραπάνω. Πρέπει να πάρουν την έγγραφη συναίνεσή του. Διαφορετικά είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα λεφτά. Καμιά Ομοσπονδία και κανένας άλλος δεν μπορεί να αποφασίσει Και αν το κάνει είναι παράνομος» πρόσθεσε.

ti-eginan-ta-lefta-pou-sygkentrothikan-gia-ti-17chroni-myrto.jpg
Σύμφωνα, λοιπόν με την ίδια: «Η Μητρόπολη όχι μόνο δεν βοήθησε για να μαζευτούν αυτά τα χρήματα, αλλά αντιθέτως όταν έδωσε την αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η χοροεσπερίδα εισέπραξε και όλα τα χρήματα που είχαν μαζευτεί από τα ποτά. Δηλαδή πληρώθηκαν εκείνη την βραδιά που γινόταν ο έρανος για το παιδί μου» ενώ, συνεχίζει: «Φαίνεται ότι είναι μαθημένοι να κάνουν ό,τι θέλουν. Αλλά δεν θα τους περάσει. Δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει με το δράμα του παιδιού μου. Θα τους κυνηγήσω και αυτούς, τους τέσσερις- πέντε, γιατί τόσοι είναι. Δεν μπορώ να πω τίποτα για την ομογένεια που μου στάθηκε και εξακολουθεί και μου στέκεται... Μιλάω για συγκεκριμένα άτομα από την Ομοσπονδία και φυσικά τη Μητρόπολη, αν δεχθεί τα χρήματα».

Η μητέρα της Μυρτούς μετά και από αυτή την εξέλιξη δηλώνει αποφασισμένη να φέρει τα πάνω κάτω προκειμένου να λάμ��ει η αλήθεια.

«Λίαν συντόμως θα ζητήσω να ανοίξουν οι λογαριασμοί της Ομοσπονδίας, πίσω από τους οποίους πιστεύω ότι κρύβονται πολλά περισσότερα χρήματα. Έχω πληροφορίες για περισσότερα λεφτά... Μπορεί να είναι ψευδείς, αλλά θα πρέπει να ελεγχθούν. Εγώ νιώθω μέσα μου ότι δεν είναι διαφανείς οι διαδικασίες. Έχω πολλές αμφιβολίες...», τόνισε και ξέσπασε: «όσες φορές ζητήσαμε ονόματα και ποσά από τα τσεκ, εκεί ήταν η μεγαλύτερη αντίδρασή τους και αυτό μου λέει πολλά. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια τσεκ τα οποία δεν έχουν μπει στο λογαριασμό».

ImageGen.jpg
Σύμφωνα με την ομολογία της κυρίας Κοτρώτσου, σκοπός της οικογένειας της άτυχης Μυρ��ούς είναι να κινηθεί νομικά. Την υπόθεση φαίνεται να έχει ήδη αναλάβει δικηγόρος στην Αμερική, ο οποίος με επιστολή του είχε επιτεθεί στην Ομοσπονδία υποστηρίζοντας πως και στο παρελθόν οι ομογενείς είχαν προσφέρει χρήματα για τους πυρόπληκτους του 2007 μέσω της Ομοσπονδίας, όμως ούτε αυτά τα χρήματα δόθηκαν ποτέ.

Από την άλλη πλευρά η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας μέσω του Α' αντιπροέδρου και υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, κύριου Βασίλη Καύκα, υποστήριξε ότι τα χρήματα έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να διατεθούν για τα νοσήλια της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, ενώ τόνισε ότι το θέμα έχει επηρεάσει αρνητικά την ομογένεια.

myrto_syros_nosokomeio.jpg
«Η Ομοσπονδία δεν συγκέντρωσε τα χρήματα για να τα κρατήσει, για όνομα του Θεού! Εμείς δεν θέλαμε να ξεφύγει η υπόθεση από τον σκοπό, που ήταν να βοηθήσουμε τη Μυρτώ. Έχουμε ενημερώσει την μητέρα της ότι ανά πάσα στιγμή, για ό,τι χρειαστεί η Μυρτώ, τα χρήματα είναι διαθέσιμα. Και σήμερα, αν μας στείλει έγγραφα και παραστατικά για κάτι που χρειάζεται, θα έχει όποιο ποσό χρειαστεί» είπε ο κύριος Βασίλης Καύκας χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Ιανουάριο, η Μυρτώ νοσηλεύεται στο κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus», στη Λάρισα, ενώ το κέντρο παρέχει δωρεάν την διαμονή και όλες τις υπηρεσίες αποκατάστασης της 17χρονης, παρότι ο ΕΟΠΥΥ θα κάλυπτε ένα μέρος αυτών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μηνιαία νοσηλεία κοστίζει γύρω στα 7.000 ευρώ και ο αρχικός σχεδιασμός είναι να μείνει η κοπέλα στο κέντρο επί τουλάχιστον έξι μήνες.