Αγχωμένοι φαίνεται να είναι οι μαθητές, καθώς σε μια εβδομάδα περίπου αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου,​ ενώ των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου. Η γραπτή δοκιμασία των ειδικών μαθημάτων θα γίνει το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις απολυτήριες εξετάσεις σε ενδοσχολικό επίπεδο για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν πάρει μέρος στις πανελλαδικές, ενώ οι εξετάσεις των ημερήσιων ή εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα γίνουν με βάση το πρόγραμμα που θα αποφασίσει το κάθε λύκειο χωριστά.

Να σημειωθεί ότι στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφτούν το σχολείο τους ώστε να λάβουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (
password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών τους δελτίων, τα οποία θα μπορούν να τα συμπληρώσουν μέσω διαδικτύου από τα μέσα Ιουνίου εώς τις αρχές Ιουλίου.