Αναβλήθηκε επ' αόριστον η δίκη για την υπόθεση με τον οίκο ευγηρίας "Άγιος Χαράλαμπος", στην οποία κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων είναι μέλη της οικογένειας του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, διότι δεν είναι έτοιμο το πόρισμα.

Στο εδώλιο θα κάτσουν η σύζυγός του Ελένη Θεόδωρου και ο αδελφός του Δημήτρης Γιακουμάτος, ο λογιστής Ανδρέας Μαραθάς και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας Αναστασία Βαρδουλάκη.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012, όταν στην Οικονομική Αστυνομία έφθασε ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν.

Στον έλεγχο που διεξήχθη, βρέθηκαν στην κατοχή της διαχειρίστριας κας Αναστασίας Βαρδουλάκη χειρόγραφες σημειώσεις που αναγράφονταν συναλλαγές και ονόματα πελατών του εν λόγω οίκου ευγηρίας.

Βάσει του σημειώματος που βρέθηκε στη Βαρδουλάκη εξετάστηκαν τα 12 από τα 14 άτομα τα οποία αναγράφονταν σε αυτό κι άλλοι 16 που είχαν συνδιαλλαγή με το ίδρυμα την περίοδο από την 1-1-2012 μέχρι και τις 11-3-2013. Από αυτές τις καταθέσεις εμφανίζονται ποινικές παραβάσεις για ανακριβή έκδοση 79 παραστατικών εσόδων ύψους 28.997 €.