​Την εξιχνίαση συστηματικής απάτης σε βάρος συντ��ξιούχου και τη συνακόλουθη σύλληψη των δραστών, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ύστερα από συστηματική διερεύνηση σχετικής καταγγελίας και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση.

Συνελήφθη για την υπόθεση, ζευγάρι Ελλήνων και συγκεκριμένα ο 25χρονος άνδρας και η 27χρονη σύζυγός του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της «Σύστασης Συμμορίας» και «Απάτης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2012, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα (συμμορία) με συγκεκριμένη μεθοδολογία και με σκοπό την εξαπάτηση του 75χρονου και την οικονομική απομύζησή του.

Tην τελευταία διετία, η 27χρονη, η οποία δρούσε καθ΄υπόδειξη και σύμφωνα με την καθοδήγηση του 25χρονου συζύγου της, κατάφερε αρχικά να κερδίσει την εύνοια και συμπάθεια του ηλικιωμένου.

Στη συνέχεια, άλλοτε επικαλούμενο οικονομικά προβλήματα των ιδίων και άλλοτε προβλήματα υγείας ανύπαρκτων συγγενών τους, το ανδρόγυνο κατάφερε να αποσπάσει από τον συνταξιούχο μεγάλα χρηματικά ποσά. Για να γίνουν πιο πειστικοί, οι συλληφθέντες απέστελλαν στο θύμα τους ευχαριστήριες επιστολές υποτιθεμένων συγγενών τους ή χρησιμοποιούσαν φιλικά τους πρόσωπα να τηλεφωνούν στον ηλικιωμένο ευχαριστώντας τον για τη συμπαράσταση και την οικονομική του ενίσχυση.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι οι συλληφθέντες αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, συνολικό περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Το ποσό που με δόλια μέσα απέσπασαν, αρνήθηκαν να το επιστρέψουν στο θύμα τους, όταν αυτό αντιλήφθηκε τη συστηματική απάτη σε βάρος του, μετερχόμενοι διάφορες απειλές.