​Τρεις εγκληματικές ομάδες που λήστευαν από πολυκαταστήματα μέχρι οδηγούς αυτοκινήτων και ηλικιωμένα ζευγάρια εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία.

Μάλιστα μία από τις αδίστακτες αυτές σπείρες έκανε εννέα ληστείες μόλις μέσα σε δύο ώρες.

Η αδίστακτη σπείρα των τεσσάρων νεαρών έσπειρε τον τρόμο σε δεκάδες πολίτες που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμος τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για μια ληστρική συμμορία που δεν δίστασε να πυροβολήσει δύο γονείς με τα ανήλικα παιδιά τους για να τους αρπάξει το αυτοκίνητο. Οι αδίστακτοι διαρρήκτες λήστευαν από πολυκαταστήματα μέχρι πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Με βαρυοπούλα για παράδειγμα έσπασαν την είσοδο πολυκαταστήματος παιχνιδιών στην Λεωφόρο Βάρης και άρπαξαν από τους έντρομους υπαλλήλους 8.000 ευρώ. Στο ενεργητικό τους μάλιστα είχαν άλλες τρεις ληστείες αλλά και μια επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ταβέρνα στον Κορυδαλλό.

Επίσης τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως υποψήφιοι ενοικιαστές διαμερισμάτων, αλλά στο τέλος λήστευαν τους ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες με την απειλή μαχαιριού. Για δόλωμα είχαν μάλιστα και μια γυναίκα για να εμφανίζονται ως ζευγάρι και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων.

Μια ηλικιωμένη�� μάλιστα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της και χρειάστηκε να νοσηλευθεί δύο μήνες στο νοσοκομείο.