​Προφυλακιστέοι κρίθηκαν έπειτα από τις απολογίες τους στον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι δύο άνδρες, που κατηγορούνται για τη διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 54χρονου εισοδηματία.

Πρόκειται για έναν 50χρονο επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής και έναν 42χρονο Γεωργιανό, οι οποίοι, απολογούμενοι, αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 50χρονος, που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, είχε συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον 54χρονο, σύμφωνα με το οποίο, ο δεύτερος που κατέστη συνεταίρος σε επιχείρηση του πρώτου, θα λάμβανε μηνιαίως μέρος των μικτών κερδών από την εκμετάλλευση της επιχείρησης.

Επρόκειτο για πρατήριο υγρών καυσίμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το ποσό το οποίο ορίστηκε να εισπράττει ο 54χρονος ξεπερνούσε τις 4.000 ευρώ.

Ωστόσο, στην πορεία προέκυψαν διαφωνίες μεταξύ τους, όσον αφορά στο οικονομικό γεγονός που εκτιμάται ότι αποτέλεσε και την αφορμή για τον 50χρονο να καταστρώσει σχέδιο εξόντωσης του 54χρονου, βάζοντας τον 42χρονο αλλοδαπό, τον οποίο απασχολούσε περιστασιακά στο βενζινάδικο, να το εκτελέσει.

Έτσι, αρχικά τον περυσινό Αύγουστο τοποθετήθηκε δύο φορές στο δίκυκλο του υποψήφιου θύματος χειροβομβίδα η οποία όμως δεν εξερράγη, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, ο 42χρονος πυροβόλησε από κοντινή απόσταση τον 54χρονο, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, χωρίς όμως να τον τραυματίσει σοβαρά.

Στην απολογία του, ο 50χρονος φέρεται, μεταξύ άλλων, να ισχυρίστηκε ότι την ημέρα της δεύτερης απόπειρας δολοφονίας, ο ίδιος βρισκόταν στον Λαγκαδά, όπου μοίραζε έντυπο υλικό κοινοβουλευτικού κόμματος.