​Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας αεροπορική πτήση από την Σανγκάη προς την Αθήνα. Η αεροπορική σύνδεση, που θα διαρκέσει, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από την Shanghai Worker International Travel Service, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους tour operator της Κίνας και αποσκοπεί στη διευκόλυνση της μετακίνησης επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα πραγματοποιείται μία πτήση εβδομαδιαίως προς την Αθήνα. Τα group επισκεπτών θα συμμετέχουν σε πακέτα που περιλαμβάνουν την Αθήνα, τη Σαντορίνη, την Μύκονο και τα Μετέωρα.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει επίσης η on line booking πλατφόρμα C Trip.

Η αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Σανγκάη, που είναι κομβικής σημασίας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνου Λειβαδά, στην Κίνα, με εκπροσώπους μεγάλων tour operator της χώρας.

H ενεργοποίηση της γραμμής αυτής είναι μια σημαντική εξέλιξη στην τουριστική σύνδεση των δύο κρατών και το πρώτο βήμα στη λειτουργία νέων απευθείας πτήσεων και από άλλες πόλεις της Κίνας.

Βασική επιδίωξη άλλωστε της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού είναι η καθιέρωση μόνιμης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κίνας – Ελλάδας.