​Σε ποινές φυλάκισης τεσσάρων και επτά χρόνων καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης πέντε άτομα που κατηγορούνται ότι πήραν 460.000 ευρώ από κοινοτικά κονδύλια για να κατασκευάσουν έναν δρόμο που δεν έγινε ποτέ.

Το έργο είχε αποφασιστεί το 2006 και αφορούσε την κατασκευή δρόμου που θα ένωνε το Άνω με το Κάτω Βέρμιο στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο, έναν πρώην αντιδήμαρχο Βέροιας και τρεις δημοτικούς συμβούλους.

Στον εργολάβο επιβλήθηκε κάθειρξη επτά ετών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, στον αντιδήμαρχο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και στους δημοτικούς συμβούλους ποινές φυλάκισης τεσσάρων και πέντε ετών στον καθένα.

Οι ποινές των κατηγορουμένων ανεστάλησαν για τρία χρόνια, ενώ στο εδώλιο κάθισε και τέταρτος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος όμως κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δημοτικοί υπάλληλοι βεβαίωναν ψευδώς ότι οι εργασίες στον δρόμο… «φάντασμα» εκτελούνταν κανονικά. Έτσι η χρηματοδότηση έτρεχε κανονικά και ο εργολάβος πληρωνόταν για ένα έργο που δεν είχε καν ξεκινήσει.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Μάλιστα υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι πιέστηκαν να κάνουν ότι έκαναν για να μην χαθούν τα κονδύλια.