​Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο 30χρονος Ρομά, ο δολοφόνος του άτυχου αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζάκλη, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Αμαλιάδας.

fonias100_1_a404583cceed4db0927d3b851fadae01.jpg

Ο δράστης δήλωσε ένοχος και ομολόγησε την πράξη του χωρίς να παρουσιάσει καμία δικαιολογία. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι ανθρωποκτονία με πρόθεση τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή όπλου, κλοπή κατά συναυτουργία και απόπειρα κλοπής.

Επεισοδιακή ήταν όμως η μεταγωγή του 30χρονου Ρομά στα δικαστήρια Αμαλιάδας, αφού δύο φορές το συγκεντρωμένο πλήθος επιχείρησε να τον λιντσάρει.

fonias15_1.jpg

Η πρώτη προσπάθεια έγινε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι όταν πολίτες που είχαν φτάσει στην Αμαλιάδα από την Ανδραβίδα, είδαν το περιπολικό που μετέφερε τον δράστη και του επιτέθηκαν, κλείνοντας τον δρόμο. Το περιπολικό κατάφερε τελικά να ξεφύγει, όμως οι αστυνομικοί δεν έβγαλαν τον 30χρονο από το αυτοκίνητο.

fonias15_4.jpg

Μετά από δύο ολόκληρες ώρες και έναν νέο σχεδιασμό από την αστυνομία, τελικά ο δράστης κατάφερε να μπει μέσα στα δικαστήρια για να απολογηθεί, ενώ συγχωριανοί του Βασίλη Μαρτζάκλη τον έβριζαν και του γιουχάιζαν.