​Στα χτυπήματα από τις πέτρες των τοιχωμάτων του πηγαδιού και στους χωμάτινους όγκους που έπεσαν πάνω του, οφείλεται ο θάνατος του 39χρονου εργάτη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα καταπλακώθηκε σε κατάρρευση πηγαδιού ��τα Χανιά.

Το απόγευμα, διενήργησε νεκροψία-νεκροτομή στην σορό του 39χρονου ο Ιατροδικαστής κ.Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος διαπίστωσε πως ο άτυχος εργάτης έφερε θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς και κακώσεις στον θώρακα με αποτέλεσμα να πληγούν ζωτικά του όργανα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του κ.Ιατροδικαστή, ο θάνατος ήταν ακαριαίος, αποκλείοντας τα ενδεχόμενα πνιγμού στο νερό του πηγαδιού ή ασφυξίας από τους χωμάτινους όγκους που τον καταπλάκωσαν.

Υπενθυμίζεται πως το τραγικό δυστύχημα συνέβη το πρωί της περασμένης Πέμπτης 8 Μαΐου, όταν κατέρρευσαν τα πέτρινα τοιχώματα πηγαδιού - βάθους 17 μέτρων - στο Κόκκινο Μετόχι των Χανίων ενώ μέσα σε αυτό και σε βάθος 10 μέτρων υπήρχαν τέσσερεις εργάτες που εκτελούσαν εργασίες στήριξης.

Και ενώ οι τρείς πρόλαβαν να διαφύγουν, ο τέταρτος που ήταν και στο χαμηλότερο σημείο, σχεδόν ένα μέτρο πάνω από το νερό του πηγαδιού, δεν τα κατάφερε καθώς καταπλακώθηκε από τα πέτρινα τοιχώματα και τόνους χωμάτων που κατέρρευσαν.

Ακολούθησε ένα θρίλερ προσπαθειών ανάσυρσης του 39χρονου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων και την ΕΜΑΚ Κρήτης, που διήρκεσε έξι ολόκληρες ημέρες, μέχρι την Τρίτη το απόγευμα, οπότε τα συνεργεία κατάφεραν να τον ανασύρουν μετά από τιτάνια και πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια.