​Ο σκηνοθέτης Θανάσης Μίλησης βάζει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική κίνηση «ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ» και υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Βαμβακά.

Σε ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι σε λίγες ημέρες αυτοδιοικητικές εκλογές Δημοτικές - Περιφερειακές και στις Ευρωεκλογές γίνονται σε συνθήκες που μοιάζουν ή είναι κατοχικές, όπως προηγούμενες γενιές μας περίγραψαν. Εδώ που η ανθρωπιστική κρίση έχει γενικευμένο χαρακτήρα και τα τραύματα της πάνω στο κοινωνικό μας σώμα είναι πιο φανερά από ποτέ.

Η ανεργία, τα συσσίτια , η φυγή των νέων στο εξωτερικό, το κλείσιμο κατά μεγάλο ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κορμού και της ελπίδας της οικονομίας μας το θάμπωμα του ονείρου, τα αδιέξοδα , οι αυτοκτονίες και στη πόλη μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα συνθέτουν ένα πεδίο που όμοιό του δεν έχουν γνωρίσει οι γενιές μας στου σύγχρονους καιρούς.
Εμείς, είμαστε εδώ με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα της πόλης δηλαδή των ανθρώπων της που τούτη την περίοδο τα αδιέξοδα παρουσιάζουν έξαρση λόγω της ακαμψίας που η κεντρική εξουσία επιβάλλει.
Είμαστε ένα Συνδυασμός που συγκροτείται από πολλές και διαφορετικές συλλογικότητες, πολιτικούς σχηματισμούς, οικολογικές οργανώσεις, αλληλέγγυους των καιρών μας, κινηματικά αναθρεμμένους πολίτες, που σκοπό έχει , ο Συνδυασμός μας να αναδείξει τις κοινωνικές δυνάμεις της πόλης εκείνες ώστε να μετατρέψουμε τούτη την κρίση σε ευκαιρία βαθιάς αλλαγής, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη που έχουν οι μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες συλλογικής αυτοοργάνωσης.
Με τρόπο που δεν θα παρακολουθούμε απαθείς και αμήχανοι – όπως κάνουν οι τωρινοί – τις δράσεις και αποφάσεις αντικοινωνικών δυνάμεων, ουσιαστικά αντιδημοκρατικών, που με τον μανδύα των οικονομικών δυνάμεων λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας μας.
Εδώ θέλω να αναφέρω ότι με τη φυσική απουσία του ηγέτη των τωρινών διοικούντων, έχουν εκφυλιστεί σε μηχανισμό παραγοντοποίησης – (καρεκλολατρείας).
Δεν θα είμαστε όπως άλλες δυνάμεις που το περιεχόμενο της ενασχόλησής με τα κοινά, εξαντλείται στην εξυπηρέτηση των πολιτικών διαπλοκής και διαφθοράς που επικράτησαν και υπάρχουν ακόμα στους σύγχρονους μεταπολιτευτικούς καιρούς.»