​Εριστικός εμφανίστηκε ο πατέρας του φοιτητή Θεολογίας, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε πισώπλατα τον 16χρονο μαθητή έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο.

Η κατάθεσή του προκάλεσε την οργή των γονιών του μαθητή καθώς υποστήριξε ότι στήθηκε σκευωρία εναντίον του γιου του.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής, που τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο λαιμό με αιχμηρό αντικείμενο τον Ιανουάριο του 2013 δέχθηκε φραστική επίθεση από τον πατέρα του κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο μάρτυρας συνταξιούχος αστυνομικός που υπηρέτησε στα ΕΚΑΜ υποστήριξε ότι ο 17χρονος σήμερα μαθητής έχει παραβατική συμπεριφορά, ενώ σχεδόν τον αποκάλεσε… διακινητή ναρκωτικών!

Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του θύματος που δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου στράφηκε ακόμη και σε βάρος της μητέρας του θύματος:

«Ο γιος μου δεν είναι μπράβος, ούτε νονός, ένας φοιτητής του πανεπιστημίου Αθηνών είναι. Καταστρέφεται ένα παιδί γιατί μερικοί μάρτυρες είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η μητέρα του και τα αρπακτικά αυτά της πολιτικής εκμεταλλεύθηκαν ένα μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής, που φορούσε η κοπέλα του» υποστήριξε ο μάρτυρας.

Όπως τόνισε ο πατέρας του κατηγορουμένου στην κατάθεσή του, μερικές μέρες μετά το περιστατικό είδε το θύμα με ένα φίλο του να κάθονται σε ένα παγκάκι. «Είχε ένα μικρό τσιρότο στο λαιμό και ένα στη μύτη και κάπνιζε τσιγάρο. Δεν ήταν καθόλου βαριά τραυματισμένος.»

Εισαγγελέας: Γιατί προανακριτικά ο γιος σας είπε ότι βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο τη στιγμή του περιστατικού;

Μάρτυρας: Υπάρχουν και ευαίσθητα παιδιά που σέβονται. Σεβάστηκε τον πατέρα του που ήταν αστυνομικός. Το αμάρτημα του γιου μου ήταν που έφυγε από το σημείο.

Εισ: Αν το τραύμα ήταν μικρό, όπως λέτε, γιατί να φύγει;

Μάρτυρας: Από σεβασ��ό σε εμένα και στους καθηγητές του πανεπιστημίου...

Αναφερόμενος στο περιστατικό, υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος γιος του συναντήθηκε με το θύμα γιατί ο δεύτερος πείραζε την κοπέλα του.

Όπως είπε, το θύμα τον αποκάλεσε φασίστα, τσακώθηκαν και ο κατηγορούμενος τον τραυμάτισε ελαφρά με ένα γυαλί που βρήκε στο δρόμο.

Ο μάρτυρας είπε ακόμη πως ο γιος του δεν έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή.