​Εντολή για έκτακτους υγειονομικούς ελέγχους σε λούνα παρκ, τσίρκο, παιδικές χαρές και παιδότοπους καθώς και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλείψεις δίνει με μια εγκύκλιο το υπουργείο Υγείας!

Μετά τον θάνατο του 13χρονου στο Ελληνικό, τονίζεται η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας όλων των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και της συνεργασίας τους με τους συναρμόδιους φορείς.

Σκοπός της συγκεκριμένης εγκυκλίου που υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέτα Μ.Μακρή είναι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλείψεις θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της ζωής και της υγείας των παιδιών που ψυχαγωγούνται σε αυτούς τους χώρους αλλά και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν.

Ακόμα στην Θεσσαλονίκη, τρία κολυμβητήρια σφραγίστηκαν μετά από απόφαση Εισαγγελέα, στο πλαίσιο των ερευνών επειδή δεν είχαν κάποια από τα έγγραφα που απαιτούνται για τη λειτουργία τους.