​Αποφασισμένη να μην τη χαρίσει στον γιο του εφοπλιστή Πετράκη,εμφανίστηκε η Αλεξία Εβερτ στις πρώτες δηλώσεις της μετά το τροχαίο στο Κολωνάκι, το βράδυ της Κυριακής.

«Αν έκανε ο γιος μου τέτοιο πράγμα θα τον είχαν κρεμάσει ανάποδα από την Ακρόπολη, δεν πρόκειται να του τη χαρίσω στον Πετράκη. Το μόνο που λυπήθηκα ήταν η μάνα του που ήλθε στο σπίτι μου για να μου ζητήσει συγγνώμη και να μου πει "δεν αναγνωρίζω τον γιο μου μ' αυτά που έκανε». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της κυρίας Εβερτ στο περιστατικό.

Η κυρία Έβερτ όπως αναφέρει στη συνέχεια μετάνιωσε επειδή σταμάτησε, όταν διαπίστωσε ότι γρατσούνισε το αυτοκίνητο (στην αρχή επειδή ήταν σκοτεινά και στενός ο δρόμος νόμιζε ότι έξυσε έναν... κάδο απορριμμάτων) για να δώσει τα στοιχεία της και την ασφαλιστική της εταιρεία «Με έβριζαν χυδαία, μου έλεγαν ότι "θα πληρώνεις τη Φεράρι για επτά ζωές, θα την πληρώσεις με αίμα, θα σε βρούμε όπου κι αν πας και θα σε κάνουμε να μετανιώσεις". Στη συνέχεια μου πέταξαν στο κεφάλι έναν τόμο του Χρυσού Οδηγού.

Επεσα κάτω και ένας απ' αυτούς άρχισε να με κλωτσά στο σώμα και να με κτυπά στο κεφάλι. Μία κοπέλα, η κοπέλα του Πετράκη νομίζω, ενώ βρισκόμουν στο έδαφος άρχισε να με βρίζει κι αυτή» αναφέρει και προσθέτει με οργή: «Δεν πρόκειται να ξανασταματήσω. Ακόμα κι αν νομίζω ότι κτύπησα άνθρωπο δεν θα σταματήσω. Θα πάρω το 166 και θα τους πω ότι νομίζω ότι κτύπησα κάποιον και ότι είμαι στη διάθεσή τους. Δεν πρόκειται εγώ να ξαναφάω ξύλο...».

Η κυρία Αλεξία Εβερτ επέστρεφε εκείνο το βράδυ μαζί με τη μητέρα της από προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτο Ράφτη: «Περάσαμε ωραία, ήταν μια καλή προεκλογική συγκέντρωση και άφησα τη μητέρα μου στο σπίτι της και κατευθύνθηκα στο δικό μου. Οταν έφτασα στην οδό Ηροδότου, ο δρόμος είναι σκοτεινός, ο κ. Καμίνης ξέρετε δεν μας φώτισε καλά την περιοχή. Ηταν σκοτεινός και στενός. Μεγάλο το αυτοκίνητό μου. Μεγάλη και στραβοπαρκαρισμένη η μαύρη Φεράρι. Την έξυσα στο πίσω μέρος λιγάκι. Κι όμως προθυμοποιήθηκα και κατέβηκα να αφήσω τα στοιχεία μου».

Εκείνο όμως που την εξόργισε περισσότερο είναι όταν ένας αστυνομικός ρώτησε τον γιο του εφοπλιστή: «Εάν γνώριζες ποια είναι η κυρία, θα την κτυπούσες;». Και αυτός απάντησε: «Οχι, εάν ήξερα πως ήταν η κόρη του Εβερτ δεν θα έκανα τίποτα και τώρα που το έμαθα ζητώ συγγνώμη...».