​Στα ίχνη σπείρας παιδικής πορνογραφίας βρίσκεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την σύλληψη του Bούλγαρου παιδίατρου στα Γιάννενα πριν από λίγες ημέρες.

«Από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος θεωρείται η συγκεκριμένη ως μία υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή με πλοκάμια στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι αποκαλύψεις των επόμενων ημερών να είναι συγκλονιστικές. Είναι μία σπείρα ανθρώπων η οποία γνωρίζονται μ��ταξύ τους μέσα από κοινά φόρουμ και κοινούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν», δήλωσε η δημοσιογράφος Β. Σκουλίκα.

Στην κατοχή του παιδίατρου βρέθηκε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά και πολλά κλειδωμένα ψηφιακά αρχεία που οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν τους κωδικούς.

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή του συγκεκριμένου παιδίατρου βρέθηκαν αρκετοί λογαριασμοί και αρκετά αρχεία πολύ καλά κλειδωμένα τα οποία εδώ και μέρες είναι στη διάθεση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος η οποία προσπαθεί να τα αποκρυπτογραφήσει καθώς ο Βούλγαρος ισχυρίστηκε ότι δεν διαθέτει τους κωδικούς καθώς οι συγκεκριμένοι δεν ανήκουν στον ίδιο, ανήκουν σε κάποιον συμπατριώτη του τον οποίο βεβαίως δεν κατονόμασε», πρόσθεσε.

Ο 47χρονος παιδίατρος μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους προκαλώντας σάλο στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.

Ο παιδίατρος βρίσκεται στα Γιάννενα από το 1999 και δεν είχε αναπτύξει κοινωνικές σχέσεις ή φιλίες με κατοίκους της πόλης.