Μετά από επίπονες αλλά και επικίνδυνες προσπάθειες έξι ημερών, από όλες τις ομάδες και τα συνεργεία, αλλά πρωτίστως από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι άντρες της ΕΜΑΚ στις 6:30 το απόγευμα κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν την σορό του 39χρονου εργάτη ο οποίος είχε θαφτεί κάτω από όγκους χωμάτων, στον πάτο ενός πηγαδιού στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων.

Την Τρίτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα υπόγεια νερά που ανάβλυζαν διαρκώς και τις καταρρεύσεις χωμάτινων όγκων, με την δημιουργία ενός «παραπήγαδου» έγινε δυνατή η άντληση των νερών από τον πάτο του πρώην πηγαδιού σε βάθος 17 μέτρων.

Έτσι μπόρεσαν οι άντρες της ΕΜΑΚ να φτάσουν με σχετική ασφάλεια στο σημείο και να ανασύρουν μέσα από τις λάσπες τον άτυχο 39χρονο.

Σήμερα τελευταία ημέρα, στον τόπο της τραγωδίας επιχειρούσαν 18 άντρες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης και δέκα Πυροσβέστες των Χανίων, ενώ όλες αυτές τις ημέρες δεκάδες άνθρωποι από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, τα συνεργεία του εργολάβου που ανέλαβε τις εκσκαφές και την ΔΕΥΑΧ, και άλλες υπηρεσίες, ασχολήθηκαν με αυτήν την πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα επιχείρηση, υπό την διοίκηση του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ.Δημήτρη Ραπανάκη.

Η σορός του 39χρονου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή και στην συνέχεια θα παραδοθεί στους οικείους του, οι οποίοι όλες αυτές τις ημέρες με αγωνία παρακολουθούσαν τις προσπάθειες όλων των ομάδων.