​Στην προσαγωγή του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννη Κούτρα, προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Κούτρας αντέδρασε όταν αστυνομικοί συνέλαβαν αλλοδαπούς για επαιτεία λέγοντας τους πως το κάνουν επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα και αυτή τους η πράξη είναι ρατσιστική.

Οι αστυνομικοί στην συνέχεια προχώρησαν στην προσαγωγή του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του Γιάννη Κούτρα για εξύβριση και απείθεια και στην συνέχεια αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Με αφορμή την προσαγωγή του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννη Κούτρα, η δημοτική κίνηση ''ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή" εξέδωσε ανακοίνωση.

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

«Ο αυταρχικός και ρατσιστικός κατήφορος των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Σήμερα στη 1:30μμ η αστυνομία συνέλαβε τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την "ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή" Γιάννη Κούτρα. Το έγκλημά του ήταν ότι σταμάτησε όταν είδε αστυνομικούς να ελέγχουν με εξευτελιστικό τρόπο μετανάστες επαίτες και ζήτησε να μάθει το λόγο για τον οποίο γινόταν αυτό. Αυτοί του απάντησαν «δημοκρατικότατα» ότι αν δεν φύγει θα τον συλλάβουν για εξύβριση και απείθεια. Ήδη τον έχουν μεταφέρει στο ΑΤ Λευκού Πύργου όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας».