​Ολόκληρη βιομηχανία πώλησης μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών είχε στήσει ένας 47χρονος, ο οποίος τις πουλούσε έναντι αδράς αμοιβής μέσω Facebook.

Ο 47χρονος και οι συνεργάτες του είχαν δημιουργήσει ένα προφίλ, στο οποίο αναλάμβαναν να γράψουν ή να επιμεληθούν πανεπιστημιακές εργασίες με το αζημίωτο φυσικά.

Οι δράστες αναλάμβαναν από πτυχιακές εργασί��ς μέχρι και εργασίες για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου, ενώ ο τιμοκατάλογος «έτσουζε» πολύ.

Συγκεκριμένα, ο 47χρονος χρέωνε 5.000 ευρώ τις πτυχιακές εργασίες, 10.000 ευρώ τις διδακτορικές εργασίες, ενώ για τις μεταπτυχιακές ζητούσε από 5.000 – 8.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 200 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του 47χρονου, ο οποίος φέρεται να είχε στρατολογήσει πάνω από 100 τελειόφοιτους σπουδαστές για να γράφουν τις εργασίες.

Για κακή του τύχη όμως το προφίλ αυτό έπεσε στην αντίληψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Εναντίον του 47χρόνου, ο οποίος δηλώνει άνεργος, σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ είναι πολύ πιθανόν να διαταχθεί έρευνα σε πολλά Πανεπιστήμια μιας και το επίπεδο των εργασιών που πωλούνταν ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Η αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποίησε στο σπίτι του 47χρονου βρήκε δύο βιβλιάρια καταθέσεων και τρεις σελίδες με κινήσεις τραπεζικού λογαριασμού με τα στοιχεία του, έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο και ντοσιέ με χειρόγραφες σημειώσεις και εκτυπώσεις.

Επίσης στα χέρια της εισαγγελέως βρίσκεται ονομαστικός κατάλογος των φοιτητών που αγόρασαν την διπλωματική εργασία τους, αλλά και των συντακτών των εργασιών.