​Δυσλεξία, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής είναι μόνο μερικές από τις μαθησιακές δυσκολίες που μπορούν να εμφανιστούν στην ευαίσθητη παιδική ηλικία. Προβλήματα που μπορούν να ξεπεραστούν, ειδικά αν βάλει το χεράκι της και η τεχνολογία. Ο κύριος Μιχάλης Μπολουδάκης και η ομάδα του δημιούργησαν τα πρώτα εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια.

«Όταν το παιδί ενός φίλου μου διαγνώστηκε με αυτισμό, ανακαλύψαμε ότι η τεχνολογία δεν είχε διεισδύσει όσο θα μπορούσε στην ειδική αγωγή. Η παρέμβαση με χρήση παραδοσιακών μεθόδων περιλάμβανε, ας πούμε, για ασκήσεις μνήμης, κάρτες και για οπτικοκινητικό συντονισμό ασκήσεις μπροστά σε έναν καθρέφτη» δήλωσε ο Founder Kinems, κύριος Μιχάλης Μπολουδάκης

Αντί λοιπόν για τις παλιομοδίτικες κάρτες, με τη βοήθεια ενός ειδικού αισθητήρα κίνησης τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας μυαλό και σώμα.

Ο Founder Kinems, κύριος Μιχάλης Μπολουδάκης πρόσθεσε: «Όλη την δουλειά την κάνει ο αισθητήρας, ονομάζεται «Kinect» και ανιχνεύει την κίνηση του σώματος, των χεριών, των παιδιών, διαφόρων σημείων ξεχωριστά. Ουσιαστικά χειριστήριο γίνεται το ίδιο το παιδί και δεν χρειάζεται κάποιο ποντίκι ή πληκτρολόγιο για να λειτουργήσει, απλά κουνάει τα χέρια του και το σώμα του και χειρίζεται το παιχνίδι.»

Αυτό που ξεχωρίζει, είναι ότι πέρα από το παιχνίδι δημιούργησαν και ένα ειδικό λογισμικό που επιτρέπει στους θεραπευτές ή τους γονείς να ορίζουν τα επίπεδα δυσκολίας του παιχνιδιού και να παίρνουν αναλυτικές αναφορές και για την πορεία αποθεραπείας του παιδιού.

Eίσαι κι εσύ νέος επιχειρηματίας; Παρά τις δυσκολίες , κατάφερες να υλοποιήσεις τις ιδέες σου και δημιούργησες τη δική σου Start up επιχείρηση; Σκέφτεσαι να τολμήσεις αλλά δεν ξέρεις ποιοι και πώς μπορούν να σε στηρίξουν;

H τηλεόραση του STAR και το star.gr είναι εδώ για να στηρίξουν νέες και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας …στο startup@star.gr