​Συνεχίζεται σήμερα το πρωί η επιχείρηση διάσωσης του 39χρονου εργάτη ο οποίος καταπλακώθηκε την Πέμπτη το πρωί από μεγάλο όγκο χωμάτων σε ένα πηγάδι στα Χανιά.

Η εκσκαφή στον χώρο όπου υπήρχε το πηγάδι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Τα μηχανήματα έσκαβαν τον χώρο γύρω από το πηγ��δι προκειμένου να υπάρξουν ασφαλείς συνθήκες για τις ομάδες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε βάθος 15 – 17 μέτρων όπου βρίσκεται θαμμένος ο άτυχος άντρας.

Το βασικό πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν από την αρχή οι ομάδες διάσωσης, ήταν πως το μεγάλο πηγάδι (διαμέτρου περίπου τριών μέτρων και βάθους 17 μέτρων) λόγω της κατάρρευσής του στα τελευταία πέντε μέτρα, ήταν κούφιο και υπήρχε άμεσος κίνδυνος ολοκληρωτικής κατάρρευσης με συνέπεια να υπάρξουν και άλλα θύματα.

γηφγη.jpg
Έτσι, μετά από γνωμοδότηση ειδικών μηχανικών, εργολάβων και εμπειρογνωμόνων, και υπό την γενική εποπτεία του Περιφερειακού Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής κ. Ραπανάκη, αποφασίστηκε να γίνει μια μεγάλη εκσκαφή γύρω από το πηγάδι με βαριά μηχανήματα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι διασώστες να φτάσουν εκεί που θάφτηκε ο 39χρονος.

Προηγήθηκε μια προσπάθεια να ανασυρθεί η σκαλωσιά πάνω στην οποία ήταν το συνεργείο των εργατών με την ελπίδα πως ο άτυχος 39χρονος να είχε εγκλωβιστεί εκεί.

Δυστυχώς, όταν ανασύρθηκε η σκαλωσιά δεν βρέθηκε ο άνθρωπος και από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η εκσκαφή του χώρου.

Να σημειωθεί πως οι διασώστες της Πυροσβεστικής , το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά το ατύχημα, υπερέβαλλαν εαυτόν και με ρίσκο για την ίδια τους την ζωή, επεχείρησαν να σκάψουν για να βρουν τον άντρα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, αγρότες και άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, εκφράζουν την άποψη πως δεν έπρεπε να γίνουν αυτές οι εργασίες στην συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία, ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ψηλά και τα χώματα μαλακά.

Ειδικά σε μια περιοχή, όπως ο κάμπος των Χανίων, όπου μπορεί φέτος να μην υπήρχαν πολλές βροχοπτώσεις, αλλά τα υπόγεια νερά είναι άφθονα.

«Έπρεπε να περιμένουν μέχρι τον Αύγουστο που θα είχε στεγνώσει το χώμα και τα νερά θα είχαν κατεβεί χαμηλά» ανέφεραν.

Να σημειωθεί πως το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθησαν ο εργολάβος και ο ιδιοκτήτης του χώρου, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – δε�� υπήρχε άδεια για τις εργασίες στο πηγάδι, ενώ συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου. Εκτός από τον αδελφό του 39χρονου, ο οποίος ήταν συνεχώς στο σημείο περιμένοντας με αγωνία την εξέλιξη των ερευνών.