​Εξακολουθούν μέχρι και αυτή την ώρα οι διασώστες να εργάζονται στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων προκειμένου να εντοπίσουν τον 39χρονο εργάτη που καταπλακώθηκε από κυβικά χώματος την ώρα που έκανε εργασίες σε πηγάδι.

Η προσπάθεια των διασωστικών συνεργείων το απόγευμα της Πέμπτης να ανασύρουν τη σκαλωσιά δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα ως προς τον εντοπισμό του άτυχου 39χρονου εργάτη.

Οι αρχές είχαν αποφασίσει να χρησιμοποιηθεί ένα ερπυστριοφόρο μηχάνημα στο οποίο θα έδεναν τη σκαλωσιά και θα την τραβούσαν πάνω, με τις ελπίδες όλων να βρεθεί πάνω σε αυτήν ο εργάτης.

Η προσπάθεια έγινε, η σκαλωσιά βγήκε, όχι όμως και ο 39χρονος ο οποίος απ' ό,τι φαίνεται πρέπει να βρισκόταν τελικά κάτω από αυτήν.
85ERG1.jpg

Έτσι πλέον τα συνεργεία προχωρήσαν στο plan B, δηλαδή στην εκσκαφή όλου του χώρου περιμετρικά του πηγαδιού, το οποίο γέμισε από νερό.

Οι διασώστες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια όσο χρειαστεί, γι' αυτό το λόγο μάλιστα, η πυροσβεστική υπηρεσία πριν από λίγο έφερε προβολείς και γεννήτριες προκειμένου να μπορούν να εργαστούν ακόμα και όταν πέσει το φως.

Νωρίτερα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του εργολάβο�� καθώς και των εργαζομένων του συνεργείου (περίπου 6-7 άτομα) που είχαν αναλάβει τις εργασίες στο πηγάδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά αν υπήρχε σχετική άδεια για την εκτέλεση των εργασιών.