​Ο διακεκριμένος καθηγητής Ογκολογίας και πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου Νταβίντ Καγιάτ, βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του στην ελληνική γλώσσα «Ο δρόμος της ελπίδας - Οι εξομολογήσεις του Δρα Καγιάτ.

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας, ένθερμος υποστηρικτής του έργου του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο Ελπίδα, στην διάλεξη που έδωσε σε μια κατάμεστη αίθουσα μίλησε και για βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο αλλά και για το ρόλο του γιατρού απέναντι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους.

«Θα πρέπει να γίνει μια σημαντική προσπάθεια και να ξεφύγουμε από την τεχνολογία και την τεχνική και να μπούμε στο θεμελιώδ��ς, δηλαδή στην δημιουργία ελπίδας, εμπιστοσύνης στο ότι θα παλέψουμε μαζί ενάντια σε αυτή την τρομερή ασθένεια που χτύπησε τον άνθρωπο, θα μπορέσουμε να περπατήσουμε μαζί χέρι χέρι σε αυτό τον δρόμο της ελπίδας.» σημείωσε ο Νταβιντ Καγιατ, καθηγητής Ογκολογίας.

Ο συγγραφέας, ένας από τους επιφανέστερους καθηγητές Ογκολογίας της Γαλλίας, αναμορφωτής του συστήματος περίθαλψης των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, μοιράζεται μέσα από το βιβλίο του βιώματα 35 ετών δίπλα σε ασθενείς που έδωσαν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή. Όπως λέει ο ίδιος, ως γιατρός πρέπει να γνωρίζεις πως αυτό που λες και ο τρόπος που το λες, έχει για τη στήριξη του ασθενούς μεγαλύτερη βαρύτητα, ακόμη και από τις πλέον προηγμένες θεραπείες

«Μιλάω για τους ασθενείς για την απελπισία, για τον πόνο, για την οδύνη τους, για την ανησυχία για τα ερωτηματικά τους αλλά θέλησα σε αυτό το βιβλίο να μιλήσω για την δεύτερη ανθρωπιά που είναι αυτή του γιατρού.» πρόσθεσε ο Νταβιντ Καγιατ.

Όπως λέει ο σπουδαίος ογκολόγος, η αισιοδοξία και η Ελπίδα ήταν και θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, ώστε να σταθεί ο ασθενής δυνατός και αξιοπρεπής απέναντι στον καρκίνο.

«Οι αυτοβιογραφικές εξομολογήσεις του σε συνδυασμό με τον κώδικα ηθικής, τον κώδικα κατανόησης θα έλεγα καλύτερα, τον οποίο εισηγείται για την ιατρική κοινότητα που καλείται να διαχειριστεί έναν ασθενή με καρκίνο, κάνουν κάθε σελίδα του βιβλίου ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την πραγματικότητα του αγώνα για την ζωή» ανέφερε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το βιβλίο του Νταβιντ Καγιατ «Ο δρόμος της Ελπίδας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλεντη. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς του συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα. Ο συγγραφέας, έχει γνωρίσει από κοντά το έργο του συλλόγου και της προέδρου του, για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου και έχει τιμηθεί για την κοινωνική του προσφορ��.