​Μια συνέντευξη σε ιντερνετικό ραδιόφωνο έδωσε την Τετάρτη από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο καταδικασμένος σε ισόβια για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός.

Μίλησε για την οργάνωση, την σύλληψή τους αλλά και το αν θα μπορούσε να γίνει η 17 Νοέμβρη μια μορφή κόμματος.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχαν γυναίκες στην τρομοκρατική οργάνωση είπε:

«Ήταν τυχαίο που δεν υπήρχαν γυναίκες στην 17 Νοέμβρη. Δεν είναι δόγμα. Οι γυναίκες έχουν διαφορετική ψυχοσύνθεση από τους άνδρες. Δύσκολα μια γυναίκα θα ακολουθούσε αυτό το δρόμο γιατί οι γυναίκες είναι πιο πονόψυχες. Αν αυτό το παραβλέψουν γίνονται πιο παράτολμες και ριψοκίνδυνες».

Στην συνέχεια έδωσε την δική του εξήγηση στο γιατί μετά την σύλληψη της 17Ν διαλύθηκε το αντάρτικο πόλεων: «Όσοι ήμασταν σε επαναστατικές οργανώσεις ήμασταν πια μεσήλικες. Τέτοια πράγματα τα κάνουν 20αρηδες και όχι 40αρηδες και 50αρηδες και όταν κάποιος έχει θυσιάσει την μισή ζωή του στο αντάρτικο πόλης δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να θυσιάσει και την υπόλοιπη. Αρκετοί ήδη κρατούσαν απόμακρη στάση και με την πρώτη δυσκολία ξέκοψαν οριστικά».

Όσο για το αν θα μπορούσε η 17Ν να γίνει μαζική οργάνωση ή μια μορφή κόμματος είπε: «Κάτι τέτοιο όπου συνέβη στον κόσμο οι περισσότεροι κατέληξαν στη φυλακή. Εμάς μας προβλημάτισε όταν οι δημοσκοπήσεις μας έδιναν 20% αλλά συνέβησαν πολλά που θα ξεκαθαρίσουν αν περάσουν πολλά χρόνια», ενώ θέλοντας να αποδυναμώσει για ακόμα μια φορά την οργάνωση αποκάλυψε ότι:

«Εμείς αποδειχθήκαμε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων κάνοντας χρήση στη φυλακή -πριν τη δίκη- ψυχοφαρμάκων. Δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, ούτε να καταλάβει ο ένας τον άλλον ούτε να παρακολουθήσουμε τι λέει ούτε δύο λεπτά».

Για την δράση της 17Ν και τελικά τον εγκλεισμό των μελών της είπε χαρακτηριστικά: «Καμία θυσία δεν πήγε χαμένη».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας για τις συνθήκες, που επικρατούν στις φυλακές, ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε ότι υπάρχουν μέσα διάφορες συμμορίες αλλοδαπών, όπου συμμετέχουν και Έλληνες και σύμφωνα με τα όσα είπε έχουν μπλεξίμ��τα με ναρκωτικά.

Ακόμα αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ίλι Καρέλι, ο οποίος σκότωσε τον υπαρχιφύλακα μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου και υποστήριξε ότι «ουσιαστικά τον είχαν κάνει να έχει ξεκόψει από την πραγματικότητα».

Στο τέλος είπε ότι θα συνεχίσει να κάνει αιτήσεις αποφυλάκισης: «Ελπίζω ότι θα κορεστεί η εκδικητικότητα του κράτους».