​Εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του ανανεωμένου portal της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberkid.gr διοργάνωσε σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εταιρεία κινητής τηλεφωνίας!

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.000 παιδιά, έγινε η παρουσίαση της νέας ενότητας «Ψηφιακή Αλάνα», η οποία περιέχει 15 παραδοσιακά παιχνίδια όπως Γκρινιάρης, Μονόπολη, Ντύνω την κούκλα μου, Μάντεψε Ποιος, Ντάμα, Σκάκι, Μπάσκετ, Φιδάκι, Κρεμάλα κ.ά σε multimedia μορφή.

Στόχος είναι η ενημέρωση της ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας των παιδιών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου, καθώς και η εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες και η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κύριος Νίκος Δένδιας, μίλησε στα παιδιά για την δημιουργία της «Ψηφιακής αλάνας»:

«Όλη αυτή η σύλληψη έχει να κάνει με ότι ζήσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι στα παιδικά μας χρόνια. Παίζαμε σε μια αλάνα κοντά στο σπίτι μας και οι γονείς ξέρανε που είμασταν. Η Διεύθυνση λοιπόν Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ίδια η Ελληνική Αστυνομία, ο διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας σκέφτηκαν κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ πρωτότυπο, πάρα πολύ πρακτικό και πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μια διαδικτυακή αλάνα στην οποία μπορείτε με ασφάλεια να παίζετε αυτά τα παιχνίδια που είναι παραδοσιακά αλλά κυρίως να το κάνετε με ασφάλεια!»

ΔΕΙΤΕ το βίντεο...