​Όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σήμερα θα είναι εκλογικά κέντρα αφού οι φ��ιτητές καλούνται να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης των ιδρυμάτων.

Οι φοιτητικές εκλογές είναι γεγονός αν και δεν αναμένεται μεγάλη προσέλευση. Η παροιμία κάθε πέρυσι και καλύτερα είναι μάλλον αντιπροσωπευτική.

Χαρακτηριστικά πέρυσι, στις εκλογές συμμετείχαν περίπου 100.000 φοιτητές, αριθμός που αγγίζει το 50% του συνόλου των ενεργών, και φέτος ο αριθμός δεν φαίνεται να αλλάζει τουλάχιστον προς τα πάνω!

Μάλιστα τις παλαιότερες χρονιές, τα στημένα τραπεζάκια, οι αφίσες και η μουσική στους διαδρόμους των σχολών και τμημάτων θύμιζαν γιορτή, κάτι που φέτος δεν υπάρχει!

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει γύρω στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 8 το βράδυ.

Οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν φέτος τις ψήφους των φοιτητών δεν διαφέρουν σε πολύ από πέρυσι:

Πέρα από τις κατά τόπους ανεξάρτητες πρωτοβουλίες σε τμήματα, ισχυρή παρουσία έχει η ΔΑΠ (στηρίζεται από τη ΝΔ), η ΠΑΣΠ – αν και με μικροδιασπάσεις- (από το ΠΑΣΟΚ), η ΠΚΣ (από το ΚΚΕ), τα ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εξωκοινοβουλευτική αριστερά) κ��ι η ΑΡΕΝ (από το ΣΥΡΙΖΑ).

Μεγάλο φαβορί είναι και φέτος η ΔΑΠ, η οποία τα τελευταία χρόνια έρχεται πρώτη στις αναμετρήσεις, ενώ σχετικά με τα αποτελέσματα αναμένεται και φέτος κάθε παράταξη να δώσει τα δικά της νούμερα.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει κεντρικός φορέας που να καταμετρά τα αποτελέσματα στις σχολές, αποτέλεσμα της διάλυσης της ΕΦΕΕ το 1995 και έκτοτε ακολουθείται αυτή η διαδικασία.