​Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει κανείς σε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του, το θεωρούν επικίνδυνο; Σε δυο περιπτώσεις που κατέγραψε η κάμερα του Star φαίνεται στο κοντέρ πως το ένα ασθενοφόρο έχει ξεπεράσει τα 500.000 χιλιόμετρα και το άλλο τα 700.000!

Δεν είναι μυστικό πως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι παλιά. Όπως λένε τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η διοίκηση, ο στόλος δεν έχει εξοπλιστεί με νέα ασθενοφόρα από το 2004 με εξαίρεση έναν αριθμό ασθενοφόρων που δόθηκε το 2009 από δωρεά ιδιωτών.

Αναρωτιέται κανείς πόσο εύκολο είναι να εξυπηρετηθούν όλα τα περιστατικά και τα 5 εκατομμύρια των κατοίκων της πρωτεύουσας, ειδικά όταν και λόγω της διαθεσιμότητας υπάρχει έλλειψη σε οδηγούς ασθενοφόρων.

«Σε καμιά περίπτωση δεν είναι επικίνδυνο να μεταφέρεις τους ασθενείς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εδώ και 6 μήνες παλεύουμε για να ολοκληρωθεί διαγωνισμός για 186 ασθενοφόρα και έχει κολλήσει λόγω δικαστικών προσφυγών» σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Μετά τη διαθεσιμότητα 615 οδηγοί ασθενοφόρων νοσοκομείων θα ενταχθούν διοικητικά στο ΕΚΑΒ. Ήδη οι 46 βρίσκονται στο στόλο του ΕΚΑΒ ενώ έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για 200 νέους διασώστες.