Το λουνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού ήταν η αρχή της μεγάλης έρευνας που έχουν ξεκινήσει οι αρχές σε μια προσπάθεια να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας σε αυτά αλλά και σε παιδότοπους.

Η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας βρέθηκαν σε ένα λουνα παρκ που πρόκειται να λειτουργήσει σε λίγες ημέρες στο Βραχάτι Κορινθίας, παρουσιάζοντας σας τις τρανταχτές ελλείψεις που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, πρόκειται για ένα λουνα παρκ που μοιάζει… εγκαταλελειμμένο!!! Δεν έχει προστατευτική περίφραξη ενώ τα σημάδια του χρόνου είναι έντονα πάνω στα παιχνίδια. Την ίδια στιγμή, η σκουριά κυριαρχεί στα περισσότερα μεταλλικά μέρη, υπάρχουν διάσπαρτα καλώδια παντού με πρόχειρες συνδέσεις, σκουπίδια , τεράστια μηχανήματα στηριγμένα σε τσιμεντόλιθους, οι οποίοι έχουν υποχωρήσει από το βάρος και παιδικά τρενάκια πάνω σε πρόχειρους τάκους, είναι η εικόνα του κατά τ’ αλλά έτοιμου λουνα παρκ.

Δυστυχώς, η αυτοψία του Star στον συγκεκριμένο χώρο, θύμισε σε πολλά σημεία το λουνα παρκ του Ελληνικού.

Βέβαια, ο επιχειρηματίας που θα το λειτουργήσει υποστήριξε πως η ντροπιαστική εικόνα της επιχείρησης του, θα αλλάξει ριζικά με την έναρξη της λειτουργίας.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον επιχειρηματία σε μικρό χρονικό διάστημα, στο λουνα παρκ το οποίο, σε λιγες ημερες θα περάσει τον τεχνικό έλεγχο που οφείλει, δεν θα υπάρχει η ηλεκτροσυγκόλληση στην ρόδα, οι σκουριές θα εξαφανιστούν, θα βελτιωθούν τα σημεία στήριξη�� στο ηλεκτρικό τρενάκι και θα τοποθετηθούν προστατευτικές αλυσίδες σε όλα τα βαγονάκια.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και τώρα που δεν λειτουργεί το λουνα παρκ δεν υπάρχει… καμία περίφραξη, είναι δηλαδή ανοιχτός κίνδυνος για τα μικρά παιδιά που θα μπορούσαν να πλησιάσουν με σκοπό να δουν τα παιχνίδια.